Prie Rumšiškių deganti žolė sukėlė dvi avarijas

Trečiadienio pavakarę ties Rumšiškėmis, važiuojant link Kauno, susidarė didžiulė automobilių spūstis. Vairuotojams kelią pastojo tiršti dūmai, kylantys nuo laukuose degančios žolės.

Dėl blogo matomumo čia pat įvyko dvi avarijos. Susidūrimo nešvengė du vilkikai, tačiau jie buvo apgadinti nesmarkiai. Labiau sudaužytas greitosios pagalbos automobilis, į kurį įsirėžė kita sunkiasvorė mašina. Pirminiais duomenimis, žmonės nenukentėjo.

Avarijos dar labiau apsunkino eismą. Magistralėje nusidriekė apie 10 km automobilių eilė.

Tikėtina, kad žolė buvo padegta. Į įvykio vietą nuskubėjo Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažai, policija.

Ugniagesiai perspėja, kad žolės deginimas laikomas piktybiniu nusikaltimu, kuris baudžiamas pinigine bauda nuo 100 iki 1200 litų. Neretai gali tekti ne tik sumokėti baudą, bet ir atlyginti gamtai padarytą žalą (vienas aras įkainojamas 49 litais). Ūkininkai, degindami žolę, rizikuoja netekti ES išmokų.


Šiame straipsnyje: gaisraspadegimasžolė

NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
zoles deginimas yra priezastis ar pasekme??? Jei zole but pernai nusienauta- siemet nebutu ka deginti.... kas cia neaiskaus? Savininka reikia nustatyti... ir uzdeti BAUDA.... va ir visas sprendimas...

Jonis

Jonis portretas
DMN inf. debiliukams: žolė buvo padegta nes savaime ji neužsidega

if

if portretas
jei žolės deginimas - piktybinis nusikaltimas, tai kodėl bauda labiau, negu vaikiška - nuo 100 iki 200 ???
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių