Praėjusią naktį Kaune degė dar vienas daugiabutis

Pirmadienio naktį Kaune degė dar vienas daugiabutis. Ugniagesiai buvo iškviesti į bendrabučio tipo pastatą V.Krėvės pr. Bute antrame aukšte degė spinta.

Dūmų kamuoliai

Gaisras kilo apie 2 val. nakties. Atvykę ugniagesiai rado pro antro aukšto buto langus stipriai besiveržiančius dūmus. Iš pilnų dūmų patalpų buvo evakuota 20 žmonių, visi buvo išvesti į lauką. Stipriai nenukentėjo nė vienas žmogus, tačiau trims moterims, ištiktoms šoko, teko suteikti pirmąją medicinos pagalbą.

„Tik išgirdau beldimą į duris. Studentė, kuri ir gyveno tame bute, bėgiojo ir visiems šaukė, kad nelaimė, gaisras. Dar spėjau apsirengti. Per dūmus nesimatė kelio“, – pasakojo artimiausia kaimynė Liudmila Šramkova.

Pasak jos, studentė savivaldybei priklausančiame bute gyveno jau apie 6 metus. Su teta ir mažamete dukrele. Jokių priekaištų nelaimę patyrusioms gyventojoms kaimynė negalėjo pasakyti.

Ugniai palanki aplinka

Studentė esą ruošėsi egzaminui, todėl jau po vidurnakčio nuėjo į vonią praustis. Mergina kaimynėms pasakojo, kad grįžusi iš vonios rado pilną dūmų kambarį. Supratusi, kad greičiausiai dega spinta, dar mėgino gesinti, tačiau veltui.

Laimei, jauna moteris susiprato skubiai vesti iš buto tetą ir apie nelaimę perspėti kaimynus. „Šis iškvietimas ugniagesiams buvo mažiau grėsmingas nei į Baltų pr. daugiabutį. Čia ne gaisras kilo ne septintame, o tik antrame aukšte. Be to, laiku buvo pakviesti gelbėtojai“, – sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė.

Tiesa koridoriai ir butai buvo pilni dūmų. Ugniagesiai ir vėl susidūrė su itin degiomis medžiagomis išdailintu butu, grindys išklotos sintetine kilimine danga. „Negana to, koridorius buvo iškaltas plastikinėmis dailylentėmis, kurios smilksta, o jų dūmai mirtinai pavojingi“, – perspėjo D.Vaitkevičienė.

Sudegė visiškai

Degė dviejų kambarių 44 kv. m butas. Smarkiai išdegė vienas kambarys ir koridorius su ten buvusiais namų apyvokos daiktais. Kitas kambarys stipriai aprūko ir buvo termiškai paveiktas. Vonios kambaryje išsilydė plastikinės dailylentės, vandeniu sulietas žemiau esantis butas pirmajame aukšte.

Gaisrų tyrėjai dar nenustatė nelaimės priežasties, tačiau, pirminiais duomenimis, elektros prietaisų gedimas. Pati šeimininkė kaimynėms pasakojo, kad netoli spintos buvo palikusi įjungtą plaukų džiovintuvą. Tyrėjams įtarimo kėlė ir televizorius.

„Priėmiau gyventi. Užteks visoms vietos. Aš viename kambaryje, o jos trys kitame“, – gailesčio nelaimę patyrusiai kaimynei neslėpė Janina Gasparienė. Garbaus amžiaus kaimynės stebėjosi, kaip jauna mergaitė susiprato perspėti visus aukšte gyvenančius žmones.


Šiame straipsnyje: gaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
..namai dega su žmonėmis,gaisrininkai per "lupenas" negali privažiuoti,"svarstytojai' vis mąsto ...,kas bus kai polistirolu dar apšiltinsim.....?????

kol

kol portretas
negeros motinos,palikę veinus mažamečius vaikus,gastroliuos ir girtuokliaus su jaunais taksistais,gali būti ir daugiau nelaimių

CHA

CHA portretas
O kas bus , jeigu užsidegs apšiltintas ? Tuomet šakės visiems.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių