Po susidūrimo su automobiliais nugaišo du briedžiai

Išbėgę į kelią ir susidūrę su automobiliais nugaišo du briedžiai.

Panevėžio rajone po susidūrimo su briedžiu nuo kelio nuvažiavo lengvasis automobilis, per avariją sužeistas vairuotojas, pranešė policija.

Avarija įvyko pirmadienio naktį apie 1.16 val. Velželio kaime, kelyje Anykščiai–Troškūnai–Panevėžys. Susidūrimo su į kelią įbėgusiu briedžiu neišvengė automobilio „VW Golf“ 18 metų vairuotojas. Nuo smūgio automobilis nuvažiavo nuo kelio.

Vairuotojui sumuštas veidas, patempti kaklo raiščiai, jis iš ligoninės išleistas gydytis ambulatoriškai. Gyvūnas nugaišo.

Pirmadienio vakarą Vilniaus pakraštyje, Nemenčinės plente. 21.37 val. buvo gautas pranešimas, kad kelyje Vilnius-Nemenčinė 18 kilometre važiuojant Nemenčinės link, „Toyota“ partrenkė briedį.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad apie partrenktą laukinį gyvūną buvo pranešta aplinkosaugininkams. Belaukiant jų, briedis nugaišo.

20-metis mašinos vairuotojas manė, kad per avariją patyrė rankos traumą. Atvykę greitosios medikai jo į ligoninę nevežė.

Policija ragina užmiesčio keliuose pasirinkti saugų važiavimo greitį ir saugotis laukinių  gyvūnų, ypač važiuojant anksti ryte, sutemus ir esant blogam matomumui. Šiemet iki gegužė pabaigos per avarijas su laukiniais gyvūnais, pirminiais duomenimis, nukentėjo 12 žmonių.

Policija atkreipia vairuotojų dėmesį, kad užmiesčio keliuose, vietovėse, kur kelius kertą miškus ir laukus, dideli kanopiniai žvėrys (briedžiai, stirnos, šernai), dažnai migruoja iš ganyklų laukuose į miškus ir atgal.

Kirsdami kelius, kuriais važiuoja transporto priemonės, laukiniai  gyvūnai sukelia didelę susidūrimo grėsmę. Tokie susidūrimai yra labai pavojingi, o eismo įvykių metu labai padidėja rizika sunkiai susižaloti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių