Po sniego ir vėjo gūsių – pakelėse atsidūrę automobiliai ir nulaužytos šakos

  • Teksto dydis:

Lietuvoje trečiadienį ir ketvirtadienio naktį vyravus vėjuotiems orams bei gausiam sniegui, ugniagesiams teko traukti nuo kelio nuslydusius automobilius, šalinti vėjo nulaužtas šakas. Rimtesnių nelaimių išvengta.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Vida Šmigelskienė, per praėjusią parą ugniagesiams teko 44 kartus vykti atlikti gelbėjimo darbų. Net 23 iš šių atvejų – vėjo nulaužtų medžių šakų šalinimas. Daugiausiai – po šešis atvejus – buvo Telšių ir Klaipėdos apskrityse, o į Alytaus apskritį vykta keturis kartus.

Mažeikiuose apie 18 val. ugniagesiai vyko šalinti ant automobilio nukritusio medžio. Ant automobilio „Volvo S 80“  buvo nuvirtusi tujos medžio viršūnė. Grandininiu pjūklu medis supjaustytas ir patrauktas, automobilis atrodė neapgadintas.

Automobilius iš šalikelės ugniagesiai traukė Varėnos rajone ir Jurbarko rajone. Du automobiliai apvirto Šilutės rajone – vieną jų teko traukti iš apsemtos pievos.

Mirtinų sušalimų išvengta

Ugniagesiams teko skubėti į pagalbą ir užklimpusiems ESO darbuotojams. Jų automobilis „Iveco“ Jonavos raj. esančiame Užusalių kaime užklimpo sniege laukuose. Atvykę ugniagesiai automobilį ištraukė.

Nors ketvirtadienio naktį ir rytą daugelyje Lietuvos rajonų temperatūra buvo nukritusi žemiau dešimties laipsnių šalčio, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos medikai BNS sakė, kad mirtinų sušalimo atvejų ar sunkių nušalimų per parą nebuvo.

Meteorologai prognozuoja, kad šalčiai išsilaikys iki savaitės pabaigos, tačiau vėjas turėtų aprimti, didesnio sniego taip pat neprognozuojama. Vis dėlto ugniagesiai pataria saugoti savo turtą ir nestatyti automobilių šalia namų, ant kurių stogo susikaupę daug sniego, taip pat po senais medžiais. Spaudžiant šalčiui rekomenduojama likti namuose, o prireikus išeiti, šiltai apsirengti. Patekus į pūgą rekomenduojama sustoti ir palaukti, kol ji aprims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių