Po audros elektros vis dar neturi 900 žmonių

  • Teksto dydis:

Dėl šeštadienį Lietuvoje siautusios audros ir perkūnijų, sekmadienį vakare elektros energijos dar neturi apie 900 bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) klientų.

ESO duomenimis, 16 val. Kauno regione elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 600 klientų, Alytaus – 152, Vilniaus – 134, Panevėžio – 34 klientams.

Per visą savaitgalį energijos tiekimas atkurtas daugiau nei 50 tūkst. klientų ir elektros tinklas grįžta į įprastą režimą.

Daugelyje vietų gedimus lėmė gausus žaibavimas ir ant oro linijų virtę medžiai. Likusius gedimus šalina 49 operatyvinės komandos, suburtos iš bendrovės ir rangovų darbuotojų, gedimus tikimasi pašalinti per sekmadienį.

ESO atstovė Akvilė Adomaitytė BNS anksčiau sakė, kad dėl audros labiausiai nukentėjo Prienų ir Kaišiadorių rajonai, o šeštadienį apie 22 val. elektros energijos tiekimo gedimų skaičius buvo išaugęs iki 16 tūkstančių.

ESO prašo gyventojų gamtos stichijų metu nesiartinti prie elektros įrenginių ar oro linijų, o pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus nedelsiant skambinti trumpuoju bendrovės numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Dėl šeštadienį Lietuvoje siautusios audros, ugniagesiai jau pašalino daugiau kaip 150 vėjo nuverstų medžių.

Medžiai šalinti nuo važiuojamosios kelio dangos, du medžiai nuvirto ant automobilių, vienas - ant pastato. Informacijos apie nukentėjusius asmenis bei užpiltas patalpas negauta, BNS pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Daugiausiai išvykimų buvo Telšių, Alytaus, Kauno, Vilniaus ir Panevėžio apskrityse. Anot departamento, vis dar gaunama naujų pranešimų apie nuvirtusius medžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Site Templo De Quimbanda Xamba

Site Templo De Quimbanda Xamba portretas
http://www.templodequimbanda.com.br/

Site Templo De Quimbanda Xamba

Site Templo De Quimbanda Xamba portretas
http://www.templodequimbanda.com.br/

A

A portretas
Niekas neskuba savaitgali. Nemeluokit! Elektros laidai guli ant kiemo.Sake be savaitės nebus jums elektros :/
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių