Pėsčiųjų perėjoje Kaune partrenktos dvi mažametės

Kaune trečiadienį automobilis partrenkė dvi mažametes mergaites.

Po eismo įvykio abi mažametės buvo skubiai nuvežtos į Kauno klinikas. Viena po apžiūros išleista namo, kita palikta stebėti gydymo įstaigoje.

Tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Nelaimė įvyko Panerių gatvėje ties 24 namu. Kauno vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, apie 12.30 val. nuo A. Stulginskio g. link Jurbarko g. važiavo automobilis „Renault Espace“, kurį vairavo 54 metų kaunietis J.Ž. Per perėją dvi 10-metės ėjo iš dešinės pusės.

Kelių policijos valdybos specialistė Gražina Jasiūnienė atkreipė dėmesį, kad kone tradiciniu atveju tampa situacija, kai prie pėsčiųjų perėjų vienas automobilis sustoja praleisti pėsčiuosius, o antra juosta važiuojanti mašina lekia į priekį. Identiška situacija nutiko ir Panerių gatvėje, kai per perėją ėjo dvi moksleivės.

„Šiemet per eismo įvykius mieste nukentėjo jau 6 vaikai. Visi vaikai ėjo per nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas ir buvo sužaloti automobilių“, – liūdna statistika rėmėsi pareigūnė.

Kelių policijos valdybos sprendimu artimiausiu metu planuojami budėjimai tose pėsčiųjų perėjose, kuriose jau nukentėjo mažamečiai pėstieji ir kur yra intensyvus eismas.

Taip pat planuojama lankytis tose mokyklose ir klasėse, kurių moksleiviai buvo patekę į eismo įvykius. Pareigūnai primins moksleiviams Kelių eismo taisykles ir stengtis būti kuo atidesniais patiems.


Šiame straipsnyje: sužalojimasavarijapėstieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

VAIRUOTOJAS

VAIRUOTOJAS portretas
"Pareigūnai primins moksleiviams Kelių eismo taisykles ir stengtis būti kuo atidesniais patiems." VA PAGRINDINĖ NELAIMĖS PRIEŽASTIS-PĖSTIEJI NĖ VELNIO NESILAIKO KET REIKALAVIMŲ, O VAIKŲ MOKYKLOJ TO NIEKAS IR NEMOKINA.

Kaliausė

Kaliausė portretas
Vairuotojams nėra kada žiūrėti į kelią ir kelio ženklus - jie atidžiai seka duobes Kauno gatvėse. Nesvarbu, kad mintinai išmoksti duobių išsidėstymą - kasdien jų vis naujų atsiranda.

vairuotojui

vairuotojui portretas
Vytauto prospekte prie stomatologinės poliklininkos vairuotojai važinėja šaligatviais, o iš važiuojamos dalies ant šaligatvio užvažiuoja tiesiai per pėsčiųjų perėją.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių