Per penkis mėnesius gaisruose žuvo 89 žmonės

Per penkis šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 6484 gaisrai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų sumažėjo 4,8 proc. Tačiau žuvusiųjų ugnyje padaugėjo.

Sausį-gegužę liepsnose ir dūmuose žuvo 89 žmonės, pernai per tą patį laikotarpį buvo žuvę 76. Tragiški gaisrai daugiausia kilo dėl neatsargaus rūkymo, neatsargaus elgesio su ugnimi bei krosnių kūrenimo pažeidimų, ketvirtadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Dėl neatsargaus rūkymo žuvo 27 gyventojai, 23 - dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Dar 14 žmonių gyvybių gaisrai pasiglemžė dėl krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimų bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų. Pernai per tą patį laikotarpį dėl pastarosios priežasties buvo žuvę keturi žmonės.

Be to, dar šeši gyventojai žuvo dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų eksploatuojant elektros įrangą, trys – dėl padegimų, du – dėl dujinių, žibalinių, benzininių įrengimų eksploatavimo taisyklių pažeidimų, 12 žmonių žuvimo priežastys dar tikslinamos.

Šiemet jau kilo 11 gaisrų, kuriuose iš karto žuvo po du šalies gyventojus, ir vienas gaisras, pasiglemžęs tris gyvybes. Miestuose žuvo 34 žmonės, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 55. 11 žmonių žuvo Vilniuje, 8 – Kaune, 7 – Klaipėdoje, po 6 – Prienų ir Vilniaus rajonuose.

Daugiausia gaisrų šiemet kilo atvirose teritorijose – 2968 arba 45,8 proc. visų gaisrų, išdeginusių per 4 tūkstančius hektarų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, gaisrų skaičius atvirose teritorijose sumažėjo 9,6 proc.

Miestuose užgesinti 3337 gaisrai, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 3147. Ugnis sunaikino 157 pastatus, 176 transporto priemones, 339 tonas pašarų, 4054 kv. m gyvenamojo ploto ir 9677 kv. m šio ploto buvo sugadinta.

Gaisrų metu ugniagesiai išgelbėjo 115 žmonių (iš jų 10 vaikų), 477 pastatus, 77 transporto priemones, 343 gyvūnus.


Šiame straipsnyje: gaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių