Pelkėje dingusi moteris aptikta iš pasieniečių sraigtasparnio

  • Teksto dydis:
Iš pasieniečių sraigtasparnio pelkėtoje Elektrėnų savivaldybės vietoje buvo surasta dingusi moteris. Išgelbėtoji gulėjo vandenyje, turėjo sąmonę, tačiau buvo sunkios būklės.
 
Antradienio vidudienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinėje buvo gautas Elektrėnų policijos prašymas pagelbėti ieškant dingusios ligotos 62-ejų moters. Ji pirmadienį išėjo iš netoli Elektrėnų veikiančios Abromiškių ligoninės ir negrįžo. Tą pačią dieną buvo paskelbta paieška, kurią vykdė policijos pareigūnai, vietinė bendruomenė ir kiti pagalbininkai. Iki sutemų pradingėlės rasti nepavyko. Antradienį paieška buvo atnaujinta.
 
Po 10 min., kai pasieniečiai gavo policijos pranešimą, iš VSAT aviacijos bazės Trakų rajono Paluknio kaime pakilo sraigtasparnis “Eurocopter“. Netrukus jis nusileido netoli vienos degalinės, esančios Elektrėnų savivaldybėje prie autostrados Vilnius – Kaunas. Čia į “Eurocopter“ įlipo Elektrėnų policijos pareigūnas. Sraigtasparniui vėl pakilus buvo pradėta iš oro tikrinti apylinkes prie Abromiškių ligoninės. 
 
Moterį pelkėtoje vietovėje pareigūnams pavyko aptikti tik naudojant sraigtasparnio termovizorinę įrangą. Kaip paaiškėjo vėliau, pelkėtoje vietoje gulėjusi nelaimėlė veidą buvo prisidengusi medžių šakomis. Jos kūnas buvo paniręs pelkės vandenyje, todėl net skrendant labai žemame aukštyje plika akimi įžiūrėti moters nebuvo įmanoma. Nuo šios vietos iki Abromiškių ligoninės – apie kilometrą.
 
Pasieniečiai sraigtasparnį nutupdė arčiausiai pelkėtos vietos ribos, ten, kur nusileisti buvo tinkamas reljefas. Iš “Eurocopter“ iššokę Elektrėnų policininkas ir VSAT pilotas nuskubėjo link pradingėlės. Ją iškėlę iš vandens pareigūnai sąmonę turinčią, tačiau sunkios būklės moterį ant rankų nešė apie puskilometrį iki artimiausios sodybos. 
 
Į ją atvyko papildomos policijos pajėgos ir greitosios pagalbos medikai. Jiems ir buvo perduota išgelbėtoji, o pasieniečiai sraigtasparniu grįžo į bazę Paluknyje.
 
VSAT sraigtasparniai nuolat panaudojami ne tik tiesiogiai su Lietuvos valstybės sienos apsauga susijusiems skrydžiams, bet ir kitų institucijų poreikiams. Panašią sėkmingą gelbėjimo operaciją policijos prašymu pasieniečių pilotai įvykdė ir prieš mėnesį. Tąkart skrydžio metu VSAT ir policijos pareigūnai Lazdijų rajone surado dingusį ir dvi paras ieškotą 82 metų vyrą. Sunkia liga sergantis senukas irgi gulėjo pelkėtoje vietoje maždaug pusantro kilometro nuo namų.
 
Panašiose operacijose dalyvaujantys pasieniečių pilotai patekusiems į tokias situacijas ir telefoną turintiems žmonėms pataria iškart kreiptis pagalbos telefonu 112. Po to kitu skambučiu paklydėlis gali informuoti artimuosius. Svarbiausia - taupyti telefono akumuliatorių. Jei jis išsikraus, gelbėjimo darbai bus labai apsunkinti.
 
 
 
 


NAUJAUSI KOMENTARAI

mociute

mociute portretas
Viena, ligota isleista namo- tai siaubas, visiska neatsakomybe. Toki ligoni reikejo pristatyti i namus su greitaja ir palyda is medpersonalo. TAI DIDZIULE BETVARKE IR PROFESINE NEKOMPETENCIJA>.medikus galima paduoti i teisma.

rene

rene portretas
labas rytas -jusu nauja isleistas laikrastis man nepatiko,nesurandu straipsniu kas siandien mire,kaas laidojama,kas tuokiasi ir t,t
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių