Iš pavojingos pelkės teko vaduoti ne tik paklydėles, bet ir jų gelbėtojus

  • Teksto dydis:

Čepkelių raiste pasiklydusias dvi varėniškes išgelbėjo Varėnos pasieniečiai. Iš pavojingos pelkės taip pat išvesti nelaimėlėms į pagalbą skubėję žmonės.

Antradienį apie pusę aštuntos vakaro Valstybės sienos apsaugos tarnyba gavo pranešimą, kad netoli Varėnos rajono Katros kaimo, Čepkelių raiste, pasiklydo 67-erių ir 70-ies metų Varėnos gyventojos.

Buvo sužinoma, kad prieš tai joms į pagalbą išskubėjo vienos moters dukra ir vietinis gyventojas. Pastarieji irgi nebegalėjo savarankiškai pasiekti saugios vietos. 

Kaip pranešė VSAT, į pagalbą buvo nusiųstas netoliese dirbęs dviejų pareigūnų ekipažas. Jiems teko leistis į pavojingą raistą, kur vos žengtelėjus į šalį galima nugrimzti iki juosmens ar dar giliau.

Pradėjus temti, pasieniečiai ryšį su pelkėje įstrigusia dukra palaikė telefonu, įjungė tarnybinio visureigio garso signalą. Nelaimėliai jį girdėjo, tačiau suprasti, iš kur sklinda garsas, buvo sudėtinga. Tuomet pavažiavę į kitą vietą pareigūnai į raisto gilumą ir numanomą vietą nukreipė galingą paieškose naudojamą prožektorių. Telefonu buvo gauta žinia, kad pelkėje užstrigę žmonės šviesą pamatė.

Laikydamiesi visų įmanomų atsargumo priemonių du pasieniečiai pajudėjo link nelaimėlių nenukrypdami nuo saugesnio įėjimo į raistą. Kiek vėliau tikslesnę jų buvimo vietą aptikti pavyko pamačius įjungtą dukros telefono šviesą.

Pareigūnams pavyko pasiekti vietą, kur buvo įstrigusios ir abi senjorės, ir du joms į pagalbą skubėję gelbėtojai. Tada pasieniečių vadovaujama grupė pajudėjo atgal link pelkės krašto. Kaip skelbia VSAT, ši pavojinga kelionėtruko daugiau nei valandą.

Čepkelių valstybinis gamtinis rezervatas yra pietiniame Lietuvos pakraštyje, Katros upe išvesta Lietuvos ir Baltarusijos valstybės siena taip pat yra ir rezervato pietinė riba. Iš šiaurės ir vakarų rezervatas ribojasi su Dzūkijos nacionaliniu parku.

Rezervato plotas siekia 112 hektarų, aukštapelkė sudaro 54 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių