Pasienyje su Rusija ūkininkas aptiko pavojingų sprogmenų

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Rusija ūkininkas aptiko karo laikų granatą ir artilerijos sviedinį. Pasieniečiai saugojo šiuos pavojingus radinius, kol juos vietoje sunaikino išminuotojai.

Antradienio pavakarę VSAT Pagėgių rinktinės Kybartų  užkardos pareigūnams paskambino ūkininkas. Jis pranešė, kad Vilkaviškio rajone, prie Bajorų ir Stanaičių kaimų ribos, dirbamuose laukuose, aptiko į sprogmenis panašius daiktus. Ši vieta yra prie valstybės sienos su Rusija.

Į ją nuskubėję pasieniečiai apie radinius informavo kompetentingas žinybas. Prie sprogmenų Kybartų užkardos pasieniečiai ir policijos pareigūnai organizavo įvykio vietos apsaugą.

Po trijų valandų atvykę Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, jog ūkininko radiniai yra nuo Antrojo pasaulinio karo užsilikusi rankinė granata ir artilerijos sviedinys. Kariškiai, įvertinę aprūdijusių sprogmenų būklę kaip pavojingą, jau sutemus juos sunaikino vietoje.

Šiemet tai buvo jau devynioliktas toks atvejis, kai panašiomis aplinkybėmis pasieniečiams teko saugoti aptiktus karo laikų sprogmenis ir kviesti išminuotojus. Dažniausiai tai nutiko Lietuvos pasienyje su Rusija - 16 atvejų. 2 kartus apsaugos teko imtis Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiams, kartą - sieną su Baltarusija saugantiems Ignalinos pasieniečiams.

Pernai tokių įvykių buvo 23. Iš jų 14 kartų pavojingi sprogmenys buvo rasti pasienyje su Rusija, 4 kartus – pasienyje su Baltarusija, 3 kartus – šalies viduje ir dusyk – pajūryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių