Pasienyje su Rusija – pavojingas karo laikų sprogmuo

  • Teksto dydis:

Prie pat sienos su Rusija Šakių rajono gyventojas aptiko karo laikų artilerijos sviedinį. Pasieniečiai pasirūpino pavojingo sprogmens apsauga – jis naktį sunaikintas vietoje.

Trečiadienio pavakarę  į  Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės užkardos pasieniečius kreipėsi Šakių rajono Bajoraičių kaimo gyventojas. Bajoraičiai yra prie pat sienos su Rusija. Vyras pranešė, kad žiemkenčių lauke aptiko į sprogmenį panašų daiktą.

Į nurodytą vietą skubiai nuvykę pasieniečiai atitvėrė vietovę prie sprogmens ir ėmėsi jo apsaugos. Apie sprogmenį pranešta Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojams ir policijai. Apie 23 val. atvykę išminuotojai konstatavo, kad radinys yra pavojų kėlęs 105 milimetrų kalibro artilerijos sviedinys, likęs nuo Antrojo pasaulinio karo. Sprogmuo sunaikintas vietoje.

Pernai iš viso pasitaikė 23 atvejai, kai tokiomis aplinkybėmis pasieniečiams teko kviesti išminuotojus. Iš jų 14 kartų pavojingi sprogmenys buvo rasti pasienyje su Rusija, keturis kartus – pasienyje su Baltarusija, tris kartus – šalies viduje ir dusyk – pajūryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo  portretas
O prie ko čia Rusija jei rastas Lietuvoj debilai rašytojai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių