Pamplonoje per paskutinį bulių bėgimą subadyta australė

  • Teksto dydis:

Ispanijos Pamplonos mieste, kur nuo praėjusio šeštadienio vyko garsusis San Fermino festivalis, per paskutinį bulių bėgimą į krūtinę buvo subadyta 23 metų australė.

Ta moteris, kurios nurodomi tik inicialai J.E., buvo nuvežta į ligoninę operacijai, jos būklė rimta, sakė medikai.

Jai sulaužyti keli šonkauliai, pažeistas dešinysis plautis, sakoma medikų pranešime, kurį paskelbė valdžios pareigūnai.

Dar keturi žmonės per sekmadienio bėgimą priešais bulius vingiuotomis, grįstomis Pamplonos gatvėmis buvo sužeisti ir atsidūrė ligoninėje, bet dar neaišku, kokio rimtumo yra jų sužeidimai.

Australė buvo subadyta po devynių festivalio dienų, per kurias ligoninėje iš viso atsidūrė 50 nutrūktgalvių.

Beveik pusė jų buvo rimtai sužeisti šeštadienį, kai susidarė bėgikų grūstis. Po pusę tonos sveriantys buliai trypė žmones, kurių 23 teko vežti į ligoninę.

Šeštadienį bėgikams pargriuvus ir susigrūdus prie įėjimo į koridos areną, buvo sužeistas ir 19-metis ispanas, kurio būklė yra „labai rimta“.

Penktadienį buliai subadė tris vyrus, tarp jų – amerikietį, kuriam teko pašalinti blužnį.

Kaip ir kiekvieną iš aštuonių pastarųjų rytų, sekmadienio rytą beprotiško bėgimo prieš šešis bulius ir šešis jautukus pradžią paskelbė sprogstančios petardos, vadinamos čupinasais.

Bėgime dalyvavo šimtai adrenalino ištroškusių drąsuolių, kurių daugelis vilkėjo tradicinius baltus drabužius ir ant kaklo buvo užsirišę raudonas skareles.

Praeitais metais per aštuonis San Fermino bulių varymus teko hospitalizuoti iš viso 38 sužeistuosius, įskaitant keturis vyrus, kurie buvo subadyti. Keliems šimtams lengvai nukentėjusių pagalba buvo suteikta įvykio vietoje, nurodė greitosios pagalbos tarnybos.

Sangrija bei alumi persunkta nevaržoma šventę išgarsino 1926 metais išleistas Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) romanas "Fiesta" ("The Sun also Rises").

Viduramžius siekiančio San Fermino festivalio metu rytais vyksta bulių bėgimas miestelio gatvėmis, o vėliau rengiami paradai su didžiulėmis lėlėmis, kalvių priekalus kilnojančių stipruolių varžybos, šokamas tautinis šokis "Jota", vyksta tradicinės muzikos koncertai ir fejerverkai. Barams leidžiama dirbti iki šeštos ryto.

Šis festivalis neišvengė Ispaniją krečiančio ekonomikos nuosmukio. 200 tūkst. gyventojų turinčios Pamplonos administracija šių metų šventės biudžetą sumažino 13,8 proc. - iki 2,1 mln. eurų (7,25 mln. litų).

Praėjusį kartą žmogus žuvo prieš ketverius metus, kai nuo grupės atsiskyręs įniršęs galvijas mirtinai subadė 27 metų ispaną, kuriam buvo perdurtas kaklas, širdis ir plautis. Tai buvo pirmoji bėgiko žūtis per San Fermino festivalį nuo 1995 metų.

Iš kur kilo bulių bėgimo tradicija, tiksliai nežinoma, tačiau ji siekia kelis šimtmečius. Nuo 1911 metų, kai buvo pradėtos oficialiai registruoti šio renginio aukos, per bulių bėgimus iš viso žuvo 15 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir gerai,žinos kaip tyčiotis iš gyvulių...Ir kitiems to tada linkiu.,,Akis už akį,dantis už dantį''.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių