Pakistane per gaisrą drabužių fabrike žuvo mažiausiai 289 žmonės

Per gaisrą Pakistano Karačio miesto drabužių fabrike žuvo mažiausiai 240 žmonių, pranešė miesto policijos viršininkas Iqbalas Mehmoodas.

„Gelbėjimo tarnybų darbuotojai rado 289 žmonių kūnus, baiminamasi, kad tęsiant paiešką, jų bus rasta daugiau“, - sakė jis.

Ši nelaimė didžiausiame Pakistano mieste įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai viename batų fabrike rytiniame Lahoro mieste, esančiame netoli sienos su Indija, kilęs gaisras pasiglemžė 21 žmogaus gyvybę.

Dar dešimtys žmonių susižalojo per gaisrą Karačyje, šokinėdami pro langus iš keturaukščio pastato, gelbėdamiesi nuo liepsnų, kurios įsiplieskė antradienio vakarą.

Fabrike įstrigusių darbuotojų šaukiantys ir verkiantys giminaičiai naktį susirėmė su policija, beviltiškai mėgindami patekti į gamyklą, ugniagesiams tebemalšinant liepsnas, pasakojo vienas naujienų agentūros AFP fotografas.

Karačio civilinės ligoninės gydytojas Abdusas Salamas anksčiau sakė, kad tarp žuvusiųjų buvo bent dešimt siuvėjų moterų.

„Kūnai smarkiai apdegę“, - A.Salamas sakė AFP.

Pasak jo, dar bent 65 darbuotojai susilaužė kaulus, iššokę pro langus, gelbėdamiesi nuo liepsnų.

Pasak jo, šis fabrikas buvo pavojinga vieta - pastato konstrukcija buvo silpna, stigo priešgaisrinių išėjimų, o sienos buvo suskeldėjusios, todėl pavojus taip pat gresia ten dirbantiems gelbėtojams.

„Jis buvo ankštas kaip dėžė; buvo palikta mažai erdvės ventiliacijai. Nebuvo priešgaisrinių išėjimų“, - aiškino E.Salimas.

Darbuotojai sakė, kad šiame fabrike buvo siuvami apatiniai drabužiai ir gaminami plastikiniai dirbiniai.

E.Salimas pažymėjo, kad Karačyje įvykusi nelaimė „pagal žuvusiųjų skaičių buvo didžiausias gaisras per kelis dešimtmečius“.

2009 metų sausį 40 žmonių, iš jų daugiau nei pusė vaikų, žuvo per didelį gaisrą neturtingame Karačio Baldijos rajone, kuriame supleškėjo dešimtys medinių namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių