Nyderlanduose susidūrė du keleiviniai traukiniai

Dviem keleiviniams traukiniams kaktomuša šeštadienį susidūrus Amsterdame, buvo sužeisti dešimtys žmonių, iš jų daugiau nei 50 - sunkiai, pranešė policijos atstovas.

Nacionalinės policijos atstovas Edas Kraszewski sakė Amsterdamo vietos naujienų televizijai AT5, kad apie 70 žmonių tik lengvai nukentėjo, o 51 buvo „sužeistas sunkiai arba labai sunkiai“. Pasak jo, nukentėjusieji patyrė kaulų lūžių ir kaklo traumų.

Iš įvykio vietos sužeistuosius vėžė daugybė greitosios pagalbos automobilių.

AT5 savo tinklalapyje paskelbė susidūrusių nuotraukas, kuriose jie matomi tebestovintys ant bėgių. Matėsi, kad vienas dviaukštis tarpmiestinis traukinys apgadintas priekyje.

Nors traukiniai iš išorės neatrodė smarkiai apgadinti, vieno iš jų vagonai yra labai erdvūs, ir tai galėjo nulemti didelį sužeistųjų skaičių, aiškino E.Kraszewski.

„Manome, kad daug žmonių per susidūrimą buvo pargriauti traukinyje, rėžėsi į sienas, krėslus ir kitus žmones“, - sakė jis.

Kol kas neaišku, kaip traukiniai galėjo judėti priešpriešine kryptimi ant tų pačių bėgių.

Ši avarija sukėlė chaosą Amsterdamo vakarinėje dalies geležinkeliuose - jokie traukiniai nebekursavo tarp Centrinės stoties ir tarptautinio Schipholio oro uosto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių