Nuo sušalimo pareigūnai išgelbėjo girtą Šakių gyventoją

  • Teksto dydis:

Policininkai ir pasieniečiai išgelbėjo pradingusį neblaivų Šakių rajono gyventoją, kuris prarado orientaciją ir prigulė laukuose už 2 km nuo namų.

Spaudžiant septynių laipsnių šalčiui, pasieniečiai vyro ieškojo termovizoriumi ir naktinio matymo prietaisu, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Prieš pat vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį Pagėgių rinktinės pasieniečiai iš Marijampolės policijos gavo prašymą padėti surasti dingusį 63-ejų Šakių raj. esančio Slavikų kaimo gyventoją.

Pasieniečius policininkai informavo, kad į komisariatą paskambino dingusiojo žmona. Moteris pranešė, kad būdamas neblaivus jos vyras išėjo iš namų nežinoma kryptimi ir ilgai negrįžta. Moteris teigė, kad buvo susisiekusi su sutuoktiniu telefonu.

Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio šis kalbėjo, kad naktį visai nesiorientuoja. Vyras pranešė, kad blaškosi nežinomoje vietovėje ir neranda kelio namo.

Policijos pareigūnai techninėmis priemonėmis nustatė apytikslę telefono, kuriuo kalbėjo pradingėlis, vietą. Į čia tarnybiniais visureigiais iškart nuskubėjo du pasieniečių ekipažai. Kartu su policininkais netoli Slavikų kaimo buvo pradėta dingusio vyro paieška.

Paieškai pasieniečiai panaudojo priemones, kuriomis saugo sieną su Rusija: šilumą skleidžiančius objektus fiksuojantį termovizorių ir naktinio matymo prietaisą.

Po valandą trukusių paieškų bendromis pasieniečių ir policininkų pastangomis 63-ejų vyras aptiktas gulintis laukuose. Nuo šios vietos iki jo namų Slavikuose – apie 2 km. Žmogus dar nebuvo praradęs sąmonės. Buvo tik laiko klausimas, kiek vyras dar būtų gyvas, nes spaudė septynių laipsnių šaltis.

Pasieniečiai apžiūrėjo neblaivų Šakių rajono gyventoją – didelių nušalimų ant kūno nebuvo, o ir jis pats atsisakė medikų pagalbos. Tuomet pradingėlį pareigūnai parvežė namo ir perdavė žmonai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių