Nuo smarkios liūties ir vėl nukentėjo laidojimo namai

Trečiadienio naktį stipri liūtis Kėdainiuose apsėmė laidojimo namus.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, pranešimas apie Skongalio gatvėje apsemtus laidojimo namus gautas vidurnaktį.

Atvykę ugniagesiai išpumpavo vandenį siurbliu.

Šie laidojimo namai nuo liūties nukenčia ne pirmą kartą. Pirmadienį gelbėtojams buvo pranešta, kad vanduo kaupiasi ir semia laidojimo namų šarvojimo salę. Panaudojus du mobilius siurblius, tąkart laidojimo namuose susikaupęs vanduo išpumpuotas į gatvėje esantį kanalizacijos šulinį.

Sinoptikų turimais faktiniais duomenimis, trečiadienio naktį smarkiai lijo ir Klaipėdoje, Telšiuose, taip pat kitose vietoje šiaurės vakarų ir šiauriniuose rajonuose. Biržuose antroje nakties pusėje praūžė škvalas su kruša.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Dalia Dzimidienė BNS sakė, kad naktį nebuvo gauta pranešimų, kad dėl lietaus ir vėjo būtų virtę medžiai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas antradienio vakarą į gyventojų mobiliuosius telefonus išsiuntė žinutes su perspėjimu apie liūtis, krušą, škvalą, stiprų vėją naktį.

Hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad trečiadienį daugelyje Lietuvos rajonų numatoma labai smarki audra. Dieną daug kur slinks trumpi lietūs, vietomis smarkūs, griaudės perkūnija, per ją pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai kai kur stiprės iki 17-22 metrų per sekundę. Vietomis kris kruša. Oro temperatūra sieks 27-32, vakariniuose rajonuose vietomis 24-26, pajūryje 21-23 laipsnius.

Ketvirtadienį dieną vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, trumpai palis, taip pat galima perkūnija. Naktį kai kur tvyros rūkas. Temperatūra naktį bus 13-18, dieną 22-27 laipsniai šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių