Nelaimės darbe: šiemet jau žuvo septyni žmonės

  • Teksto dydis:

Nuo šių metų pradžios per įvykius darbe jau žuvo 7 darbuotojai, smarkiai pakenkta 18 darbuotojų sveikatai.

Daugiausiai nelaimingų atsitikimų darbe šiemet įvyko statyboje – 6 sunkūs ir 2 mirtini; apdirbamojoje pramonėje atitinkamai – 4 ir 1, transporte – 2 sunkūs ir 1 mirtinas.

Pernai tuo pačiu metu buvo dviem netektimis mažiau, taip pat buvo ir mažiau sužalotųjų – 14, skelbia Valstybinė darbo inspekcija.

Darbo inspektoriai ištyrė 3 šiais metais įvykusius sunkius nelaimingus atsitikimus darbe, iš kurių vienas įvyko darbuotojui nugriuvus dėl kliuvinio ir 2 – darbuotojams nukritus iš aukščio.

Pasak pranešimo, nelaimę darbe gali nulemti ir menkiausia smulkmena, ir tai rodo įvykis Ignalinos atominės elektrinės patalpose. Pjaustant dujomis vamzdžius ir juos išmontuojant darbininkas, lipdamas per 12 cm aukštyje pakeltą vamzdį, už jo užkliuvo, griuvo, atsitrenkdamas į šalia esančią gelžbetoninę koloną ir patyrė sunkią galvos traumą.

Tyrimo metu nustatyta, kad vamzdis, už kurio užkliuvo darbuotojas, buvo gerai matomas, grindys lygios, neslidžios, judėti nebuvo kliūčių, darbuotojas buvo aprūpintas asmeninėmis saugos priemonėmis. Kadangi teisės aktų pažeidimų nebuvo, tikėtina, jog nukentėjusysis, lipdamas per vamzdį, tiesiog buvo nukreipęs dėmesį į pašalinius dalykus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių