Molėtų rajone išgelbėtas skendęs žvejys

  • Teksto dydis:

Molėtų rajone išgelbėtas ežere skendęs žvejys.

Sekmadienį 10.31 val. iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Arino ežere, esančiame Joniškio seniūnijoje, už 200 metrų nuo kranto plūduriuoja apsivertusi valtis, gali būti, jog nuskendo žvejys. 

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, ežere skendęs Vilniaus miesto gyventojas jau buvo išgelbėtas greta žvejojusių žmonių. Greitosios medicinos pagalbos medikai nukentėjusį išvežė į Molėtų ligoninės priėmimo skyrių. Nukentėjusiojo gyvybei pavojaus šiuo metu nėra, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Ugniagesiams pavyko išsiaiškinti, kad žvejys apvirto žvejodamas maža gumine valtimi. Skendusį žmogų laiku pastebėjo ir išgelbėjo du vilniečiai. Tik laimingo atsitiktinumo dėka pavyko išvengti labai skaudžios nelaimės.

Žmogus vandenyje išbuvo apie 15-20 minučių. Pasak žvejo gelbėtojų, pradžioje jie pastebėjo valtį, plūduriuojančią su nuleistu inkaru. Vėliau atkreipė dėmesį į tai, kad joje nematyti žmogaus. Vyrai buvo apie 100 metrų atstumu nuo nukentėjusio. Pasak ugniagesių, tikėtina, kad žmogus bandė įlipti į valtį, o ši apsivertė. Laimei, gretimai žvejoję vyrai į tai atkreipė dėmesį ir nuplaukė link vandenyje atsidūrusio žvejo.

Į vandenį įkritęs žmogus buvo be gelbėjimosi liemenės. Jis plaukė labai maža valtimi, o tuo metu buvo smarkus bangavimas, nuo kurio ji ir galėjo apvirsti.

Ugniagesiai gelbėtojai dar kartą perspėja, kad žvejai būtų ypač atsargūs. Šiuo metu vandens temperatūra yra jau gan žema, todėl kūnas, atsidūrus vandenyje, greitai atvėsta. Be to, įkritus į vandenį yra sunku išsigelbėti, nes šilti drabužiai, sušlapę tampa sunkūs ir varžo judesius. Neretai valtyse nebūna nei gelbėjimo rato, nei liemenės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais Lietuvoje jau nuskendo 116 gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių