Mirė signataras G. Iešmantas

  • Teksto dydis:

Mirė Lietuvos Nepriklausomybės Aktro signataras Gintautas Iešmantas.

Seimas pranešė, kad signataras mirė sekmadienį.

G.Iešmantas gimė 1930 metais. Lietuvių kalbos ir literatūros specialybę turėjęs signataras dirbo žurnalistu, rašė poeziją. 1974 metais G.Iešmanto bute padaryta krata ir rasti nuo 1947 metų rašyti eilėraščiai apie laisvę - tuomet jis pašalintas iš „Komjaunimo tiesos“ redakcijos skyriaus vedėjo pareigų.

Už politinę veiklą 1980 metais suimtas ir nuteistas 6 metams griežto režimo lagerio ir 5 metams ištrėmimo. Kalintas Permės srities Čiusovojaus rajone. Nuo 1986 metų iki 1988 metų lapkričio buvo tremtyje Komijoje, tais pačiais metais amnestuotas.

1989 metais Lietuvos socialdemokratų partijos atkūrimo iniciatyvinės grupės narys, 1989–1993 metais LSDP tarybos narys, 1989 metais - „Lietuvos socialdemokrato“, 1990–1991 metais - „Lietuvos žinių“ redaktorius. 1990–1992 metais Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos deputatas, Nepriklausomos valstybės atkūrimo akto signataras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
oi oi kiek cia uzuojautu...mire KOMUNISTAS

Tam tam emigtantui

Tam tam emigtantui portretas
Pats pasirodei bukas per visą pilvą!!! O gal nepatiko teisybė? Nesinervuok, matau, kad girdėjai ar pažinojai mirusį, aš, deja - ne!!!

tam Emigrantui

tam Emigrantui portretas
Nerodyk savo bukumo ir į Lietuvą gali negrįžti, nes čia tokių nereikia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių