Miesteliuose ir kaimuose gaisruose žūsta dukart daugiau gyventojų nei mieste

  • Teksto dydis:

Gaisrų statistika rodo, kad Lietuvos miesteliuose ir kaimuose gaisruose žūsta dukart daugiau gyventojų nei mieste.

Per septynis šių metų mėnesius Lietuvoje gaisruose žuvo 59 žmonės.

Miestuose žuvo 19 žmonių, o miesteliuose bei kaimo vietovėse – 40, t. y. du kartus daugiau nei miestuose, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Sausį-liepą Lietuvoje kilo 8301 gaisras. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, gaisrų skaičius išaugo 26 proc.

Šalyje kilo 3 gaisrai, kuriuose žuvo  po 2 šalies gyventojus, o 53 gaisrai nusinešė po vieną žmogaus gyvybę.

21 žmogus žuvo Vilniaus apskrityje (iš jų po 6 gyventojus Švenčionių rajone ir Vilniaus mieste), 14 – Kauno (iš jų 6 – Kauno mieste), 6 – Šiaulių, 5 – Panevėžio, 4 – Utenos, 3 – Alytaus, po 2 – Marijampolės bei Tauragės apskrityse ir po 1 – Klaipėdos bei Telšių apskrityse.

Daugiausia gyventojų žuvo savaitės viduryje, t. y. po 10 gyventojų – trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį. Tragiškiausios mėnesio dienos – 14-oji (žuvo 6 žmonės), 15-oji, 16-oji ir 19-oji (gaisrai pasiglemžė po 5 žmonių gyvybes).

Gaisruose žuvo 43 vyrai ir 16 moterų. Žuvusių žmonių amžiaus vidurkis – 59-eri metai. 

18 žmonių žuvo dėl neatsargaus rūkymo, 14 – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų, 9 – dėl neatsargaus elgesio su ugnimi, 5 – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, 4 – dėl pašalinio ugnies šaltinio, 3 – dėl dujų, žibalinių, benzininių įrenginių, prietaisų eksploatavimo pažeidimų bei gedimų, 1 – dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų, 1 – dėl tyčinės žmogaus veikos (padegimo), 3 – dėl kitų priežasčių. Dar 1 gyventojo žūties priežastis yra tikslinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių