„Mazda“ nestabdydama rėžėsi į vilkiką (papildyta)

Antradienį kiek po devintos vakaro Liubeko gatvės pradžioje automobilis „Mazda“, dideliu greičiu rėžėsi į gatvėje nakčiai paliktą vilkiką.

Lėkė didžiuliu greičiu

Įvykio liudininkas klaipėdietis jūreivis Gintaras Pisarevičius pasakojo matęs, kaip Liubeko gatve dideliu greičiu link šios ir Smiltelės gatvių sankryžos artėjo tamsus automobilis „Mazda 626“.

Nė akimirkai nestabtelėjusi ir net nebandžiusi nusukti nuo kliūties - ramioje gatvelėje nakčiai palikto vilkiko - mašina keleivio puse rėžėsi į vilkiko galą.

Dalis automobilio palindo po vilkiku. Paradoksas - labiausiai nukentėjo vairuotojas. Sulinkęs „Mazdos“ stogas sužalojo jam galvą.

Gelbėjo kraujuojantį vairuotoją

G.Pisarevičius pasakojo pirmas pribėgęs prie sumaitotos mašinos, atlapojęs dureles ir ištraukęs vairuotoją. Jaunuoliui iš galvos fontanu tryško kraujas.

Ketvirtį amžiaus jūreiviu dirbantis vyras laikė sužeistojo galvą sau ant krūtinės, žaizdą prispaudė kažkieno paduotu skuduru ir vis kalbino sužeistąjį, neleisdamas jam prarasti sąmonės. 

Netrukus kažkuris praeivis sustabdė pro šalį važiavusią mašiną ir paprašė vaistinėlės, nes „Mazdoje“ pirmosios pagalbos priemonių vyrai neaptiko. Švariu tvarsčiu jūreivis stabdė kraujavimą. Netrukus prie jo palinko net įdrėskimo nepatyręs sumaitoto automobilio keleivis.

Kalbinamas jaunasis vairuotojas pasisakė esąs 21 metų, turįs seserį ir dvynius brolius.

Abejojo kaltininko blaivumu

Ar avarijos kaltininkas vairavo blaivus, paaiškės po vairuotojo kraujo tyrimo. Ligoninėje paaiškėjo, kad pjautinė ir muštinė galvos žaizda nepavojinga gyvybei. Sutvarstytas jaunuolis išleistas gydytis ambulatoriškai.

Paimtas kraujas jo blaivumui nustatyti, be to, jis buvo tikrinamas ir alkoholio matuokliu. Tačiau Kelių policijos biuro pareigūnai tikino, kol kas duomenų iš gydymo įstaigos neturintys.

Priklausomai nuo medikų išvados apie avarijos kaltininko blaivumą bus taikoma nuobauda. Vaikinas dar priskiriamas pradedančiųjų vairuotojų kategorijai, jis turi teisę vairuoti trumpiau nei dvejus metus.

Įvykį aptarinėję liudininkai stebėjosi, kad vairuotojas nepamatė po apšvietimo stulpu stovėjusio vilkiko. Daugelis buvo įsitikinę, kad blaivus žmogus tokios kliūties negalėjo nepastebėti. Būrelis avariją mačiusių praeivių tikino, kad mašina nestabdydama lėkė kur kas didesniu, nei mieste leidžiama važinėti greičiu.

Jūreivį užgriuvo netikėtumai

Pirmasis sužeistajam pagalbą suteikęs G.Pisarevičius stebėjosi, kad per vieną dieną išgyveno tiek, kiek neteko patirti per kelerius metus. Dieną lankęs netikėtai mirusį draugą ir dar neatsitokėjęs nuo liūdnos žinios vyras vakare pasitiko darbą baigusią žmoną ir jau traukė namų link, kai jam prie akis įvyko avarija.

„Kai spaudžiau tą vaikiną prie savęs, kalbindamas jį ir bandydamas sustabdyti kraują, prisiminiau tai daryti prieš daug metų mus mokiusį gydytoją. Įsivaizduokite kaip nustebau, kai iš atskubėjusios greitukės išlipo būtent tas pats gydytojas. Esu jam be galo dėkingas, kad sugebėjo taip įsimenančiai išaiškinti pirmosios pagalbos pagrindus“, - stebėjosi jį užgriuvusiais netikėtumais G.Pisarevičius.

 


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių