Lietuvos keliuose – mažiausiai žuvusiųjų per pusę amžiaus

  • Teksto dydis:

Lietuvos keliuose pernai žuvo 189 eismo dalyviai – mažiausiai nuo 1952 metų, ketvirtadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

Ministerija teigia, kad šiems rezultatams įtakos turėjo kelių infrastruktūros tobulinimas, intensyvus saugaus eismo priemonių diegimas, sustiprinta Kelių eismo taisyklių pažeidėjų kontrolė ir aktyvi švietėjiška veikla.

Statistikos duomenimis, 2016 m. šalies keliuose žuvo 189 eismo dalyviai, arba 53 eismo dalyviais (21,9 proc.) mažiau nei 2015 m. Tai geriausias pasiekimas nuo 1952 m., kai šalies keliuose žuvo 180 žmonių.

Praėjusiais metais rekonstruota daugiau nei 250 avaringų ruožų, kuriuose įrengtos įvairios saugų eismą gerinančios priemonės (žiedinės sankryžos, atitvarai ir t.t.), nutiesta ar rekonstruota 14,60 km pėsčiųjų ir dviračių takų, pertvarkyta 17 avaringų sankryžų, iš kurių šešios perdarytos į žiedines, valstybinės reikšmės kelių ruožuose gyvenviečių teritorijose įdiegtos 198 inžinerinės greičio mažinimo priemonės (trapecinės, sinusoidinės formos greičio mažinimo kalneliai, trasos iškreivinimai, „miesto vartai”).

Pernai taip pat buvo įrengti du išmanieji šviesoforai su greičio viršijimo nustatymo funkcija, rekonstruotos 86 avaringos pėsčiųjų perėjos, kuriose papildomai įrengtas kryptinis apšvietimas.

Ministerija skelbia, kad per pastaruosius septynerius metus valstybinės reikšmės keliuose pavyko sumažinti juodųjų dėmių (avaringiausių kelių vietų) skaičių daugiau nei 10 kartų – nuo 280 iki 27.


Šiame straipsnyje: žuvoavarijosnelaimės

NAUJAUSI KOMENTARAI

valiooo

valiooo portretas
Tik pamiršot paminėti iš vykusius iš Lietuvos. Pridėkite išvykusius per vieną milijoną ir pamatysit savo džiaugsmą ir paskaičiavimus. Nes nebebus žmonių ir nelaimingų atsitikimų neliks
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių