„Lietuvos geležinkeliai“ neprognozuoja, kada baigsis darbuotojų žūties tyrimas

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ dėl kovo 5 dieną įvykusios nelaimės, kai ant bėgių žuvo du bendrovės darbuotojai, atlieka išsamų vidinį tyrimą, kurio pabaigos datos kol kas negali prognozuoti. Bendrovė žada informuoti apie tolesnius veiksmus, kai bus sulaukta rezultatų.

„Nedelsiant po nelaimės buvo sudaryta darbuotojų saugos, eismo saugumo, saugumo kontrolės, teisės specialistų darbo grupė, kuriai duotas uždavinys išsamiai ištirti visas įvykio aplinkybes. Nelaimę taip pat tiria teisėsauga, Lietuvos transporto saugos administracija, Valstybinė darbo inspekcija ir Teisingumo ministerija“, - vardijama Eltai pateiktuose bendrovės atsakymuose.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ atstovų, šiuo metu atliekami aktyvūs tyrimų veiksmai, todėl jų eigos, galimos pabaigos datos ir aplinkybių komentuoti negalima.

„Laukiame išsamių, objektyvių tyrimų rezultatų ir savo ruožtu skatiname kuo intensyvesnį bendradarbiavimą bei teikiame maksimalią informaciją. Buvo susitikimas ir su Valstybinės darbo inspekcijos vadovais. Su mumis aktyviai kontaktuoja visų institucijų specialistai.

Visapusiškai padedame ir skatiname tyrimą, nes mūsų pagrindinis tikslas - kad tokios nelaimės daugiau niekada nepasikartotų. Paraleliai nedelsiant jau imtasi skubių, operatyvių priemonių, kurios atkreiptų dar didesnį pačių darbuotojų dėmesį į savo ir kolegų saugumą“, - teigiama „Lietuvos geležinkelių“ atsakymuose.

Anot bendrovės atstovų, kai bus sulaukta tyrimų rezultatų, informuos ir apie aktyvius veiksmus, kurių bus imtasi.

Bendrovė teigia, kad šiuo metu rūpinasi ir teikia pagalbą nukentėjusioms šeimoms.

ELTA primena, kad kovo 5 dienos rytą iš Vaidotų stoties į Keną važiavęs krovininis traukinys partrenkė ir užmušė du geležinkelio darbininkus, valiusius sniegą nuo bėgių.

Pirminiais duomenimis, dėl sniego mašinos keliamo triukšmo jie negirdėjo atvykstančio traukinio, nors šis mašinistas signalizavo ir stabdė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių