Lėšų daugiabučių aikštelių plėtrai nežada

Ugniagesiai Kauno valdžią ragina plėsti automobilių aikšteles daugiabučių kiemuose, mat kilus gaisrui jiems užstatytuose kiemuose sunku pravažiuoti.

Kauno savivaldybė rengia specialų automobilių saugyklų planą, tačiau lėšų aikštelių plėtrai nežada.

Šilainių daugiabučių kiemuose apie septintą valandą vakaro vietos automobiliui rasti sunku. Praėjusio sekmadienio naktį didžiulio gaisro gesinti atvažiavę ugniagesiai sako branginę kiekvieną minutę, tačiau pirmiausia dar teko nutempti gyventojų automobilius, kad galėtų kieme pravažiuoti su savo mašina.

„Mašina nėra didelė, jos gabaritai yra visiškai normalūs, paprasčiausiai kiemai visi užstatyti“, – sako ugniagesys Alvydas Barauskas.

„Šie namai yra projektuoti senais laikais. Dabar pagausėjo automobilių miestuose, vietos yra tiek, kiek yra, jos nepadaugės, todėl reikėtų gyventojams pasirinkti – arba žalią veją, arba automobilių stovėjimo aikšteles“, – mano Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos skyriaus viršininkas Žydrūnas Trečiokas.

Savivaldybės užsakymu šiuo metu rengiamas specialus automobilių saugyklų išdėstymo Kaune planas. Skaičiuojama, kad automobilių stovėjimo vietų daugiabučių namų kiemuose reikėtų maždaug dvigubai daugiau nei yra dabar.

„Siūloma netgi išplėsti kai kurias gatves, arba gatvių skiriamosiose juostose būtų galima pastatyti automobilius. Ir tada atsiras galimybė be tokių juridinių barjerų gyventojams patiems įsirengti tose vietose automobilių statymo vietas“, – sako Kauno savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Tačiau lėšų automobilių stovėjimo aikštelėms praplėsti daugiabučių kiemuose gyventojai turės ieškoti patys – savivaldybė šių darbų kol kas finansuoti nežada.


Šiame straipsnyje: gaisrasdaugiabučiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
paprasciausias budas - kiekvienoj gatvej padarei po papildoma puse juostos, kad galetu skersai visi masinas statyt ir viskas. palangoj jau taip daro. bet musu berazumiams kol daeis tai... arba gal jau seniai daejo, bet pries tai reikia "galimybiu studiju", "viziju", "konkursu" ir "planu" pridaryt uz grazias babkes.

as

as portretas
Aikstele pustuste o prie namo prieiti neimanoma,o jei yra salygatvis tai masinos sustatomos ant jo,net policija nekreipia demesio i gyventoju skambucius,jei galetu balkone savo masinas laikytu

kauniete

kauniete portretas
tegul tik duoda leidima,i tikrai is savo lesu isirengtume aiksteles.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių