Kokias esmines klaidas daro vairuotojai ir pėstieji

  • Teksto dydis:

Skaudžiausia avarija – kai kelyje partrenkiamas pėsčiasis. Amžina diskusija – kas kaltas. Visgi pėstieji labiau pažeidžiami, o būtent perėjoje jie turi jaustis saugūs. Pasiaiškinkime, kada kaltas vairuotojas, o kada – pėsčiasis.

Utenoje automobiliu partrenkti du mažamečiai berniukai, Trakų rajone po ratais žuvo pusamžis pėsčiasis, be žibintų tamsoje kelkraščiu ėjęs dešimtmetis mirtinai sužalotas Alytuje. Ir tai – vos vienos, atsitiktinai pasirinktos, dienos nelaimingų atsitikimų keliuose sąrašas.

Apie tokius įvykius pranešama beveik kasdien. Jiems kilus, vairuotojai kaltina neatidžius pėsčiuosius, o šie pyksta ant greitai lekiančių vairuotojų. Tuo metu policijos pareigūnai įsitikinę – jei eismo dalyviai nedarytų esminių klaidų, kelyje visi išliktų saugūs. Tad kokios tos klaidos?

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kiekvienas kas vairavimo teises issilaike zino ,kad jai pestysis padeda koja ant perejos automobilis privalo sustoti,o ipatingai jai vaikai eina reikia priletinti greiti,ir nesvarbu ar pereja ar ne nes vaikai gali ir nenuspejamai i gatve issokti .o kad begalviai musu gatvemis laksto tai yra visiems zinoma,tai jai gerbsim vieni kitus tai ir nelaimiu mazeu turesim

Pilietis

Pilietis portretas
Blogai ,kad kaltė suverčiama tik vairuotojui.Faktiškai tiek pėstysis,tiek vairuotojas turi saugoti vieni kitus.Pėstieji perėjose kartais neapsidairo,atėja į perėją keliauja lyg ta perėja,kelio dalis, tik jiems vieniem būtų skirta.Blogai ,išsiblaške už vairo,išsiblaške pėstieji,paskiau rezultatas ne koks.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių