Kelių policijos vadovas apie avarijas: pėstieji savo saugumui skiria mažai dėmesio

Pėstieji savo saugumui skiria nepakankamai dėmesio, komentuodamas penktadienį itin daug pėsčiųjų gyvybių pareikalavusius eismo įvykius sako Kelių policijos tarnybos viršininkas.

„Be abejo, pagal tai, kiek įvyko eismo nelaimių ir kiek žmonių žuvo, išskirtinė (para) yra. Tai verčia susirūpinti, kad Lietuvos eismo dalyviai – pėstieji, automobilių vairuotojai, per mažai dėmesio skiria savo saugumui, o kai kurie išvis neskiria, kuomet tamsiu paros metu nedėvi šviesą atspindinčių elementų – atšvaitų ar liemenių“, – žurnalistams šeštadienį sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Eismo nelaimėse per praėjusią parą žuvo keturi pėstieji bei dviračiu važiavusi moteris. Nelaimės įvyko tamsiuoju paros metu, neapšviestuose užmiesčio keliuose.

Visi žuvusieji, V. Grašio teigimu, buvo be atšvaitų.

„Tai rodo mūsų visų požiūrį į dalyvavimą eisme, kiek mes kreipiame dėmesį į tai, kad būtume saugūs. Tai turėtų būti kiekvieno rūpestis, kad jis dėtų pastangas ir saugiai dalyvautų eisme“, – kalbėjo jis.

„Vairuotojų sąmonė labiau pasikeitė ir požiūris į dalyvavimą eisme keičiasi į gerąją pusę, ką tikrai sunku pasakyti apie pėsčiuosius“, – teigia pareigūnas.

Pasak V. Grašio, šiemet keliuose žuvusiųjų skaičius yra didesnis nei pernai, tačiau bendrai pastebimos žuvusiųjų mažėjimo tendencijos.

„Turime apie dešimt procentų keliuose žuvusių daugiau nei praėjusiais metais. Bet bendra tendencija 5–10 metų yra gerėjanti nuolat“, – sakė jis.

Policija lapkritį, kai dienos ypač trumpos, daugiau dėmesio skiria pėsčiųjų kontrolei ir tikrina, ar jie dėvi atšvaitus. Tamsiuoju paros metu atšvaito neturintiems pėstiesiems gali tekti mokėti baudas, siekiančias nuo 20 iki 40 eurų. Kartais pareigūnai pėstiesiems padovanoja ir atšvaitų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

 Joo portretas
Kam pėstiesiems rūpintis savo saugumu jei už viską atsako vairuotojai.

Pistiesiems

Pistiesiems portretas
Reiktų padaryt kokį tai egzaminą pistiesiems, sakykim eini paso pasiimt sukakus laikui, ir prasitestuoji. Nors gali jiems kuolą tašyt ant galvos, nepadės.

Acha

Acha portretas
Pastatykit kameras prie pereju reguliuojamu sfiesaforu,pamatysit ko nesitikejote.Jeigu vairuotojas pervaziuoja degant raudonam signalui,pasekmes gali buti ganetinai liudnos is bausmes puses,o pestysis gali viska.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių