Kaišiadorių rajone dėl neatsargaus rūkymo šiemet žuvo 4 žmonės

  • Teksto dydis:

Šiemet Kaišiadorių rajone dėl neatsargaus rūkymo žuvo keturi žmonės. Dėl šios priežasties du žmonės žuvo savaitgalį.

Sekmadienio vakarą Palomenės seniūnijoje, Neprėkštos kaime, gyvenamajame name kilus gaisrui žuvo du vyrai.

Kai į gaisro vietą atvyko Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai, pro gyvenamojo namo langą jau veržėsi dūmai ir ugnis, kambaryje degė baldai ir namų apyvokos daiktai.

Ugniagesiams greitai pavyko sutramdyti ugnį, tačiau netrukus name jie surado vyrą be gyvybės požymių.

Gelbėtojai išnešė jį lauką ir pradėjo gaivinti, tačiau atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo 39 metų vyro mirtį. Po kelių minučių ugniagesiai surado ir smarkiai apdegusio 44 metų namo šeimininko, kūną, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pasak Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Gintaro Kuktelionio, pagrindinės šių žūčių priežastys – alkoholis ir neatsargus rūkymas.

„Šiame name vos ne kas vakarą rinkdavosi tokių pomėgių turintys žmonės. Neprėkštos kaime yra dar trys tokie namai. Ne kartą su ugniagesiais buvome tame kaime, tačiau jų gyventojai nesiteikė nei įsileisti mūsų, nei bendrauti“, – sako G. Kuktelionis.

Bendraudami su ugniagesiais neatsargūs gyventojai teigia, kad visą gyvenimą rūko, moka rūkyti ir nuorūkas metu į stiklainį su vandeniu, esą niekas neužsidegs.

Pasak ugniagesių, dūmų detektorius tokiuose būstuose kabinti – tuščias reikalas. Pradėjus rūkyti jis ims pypsėti, tad tuoj bus iš jo išimtos baterijos.

G. Kuktelionis teigė, jog savivaldybė detektorius skiria tik socialiniams būstams ir vargingai gyvenančioms daugiavaikėms šeimoms.

„Neseniai Palomenės seniūnijoje gyventojams buvo  įrengta 20 detektorių. Tačiau ką daryti su tokiais būstais, kurių gyventojai nenori jokios pagalbos ir nežada rūpintis savo saugumu? Tokių metų, kaip šiemet, Kaišiadorių rajone dar nebuvo – gaisruose jau žuvo 5 žmonės. Keturi iš jų – dėl neatsargaus rūkymo“, – sako ugniagesių vadovas.

Viena moteris žuvo, kai, kilus gaisrui, iškvietė ugniagesius ir grįžo į degantį namą pasiimti dokumentų. Vieną gyventoją išgelbėjo dūmų detektorius. Žmogus miegojo, o virtuvėje degė puodas, tačiau kaimynai išgirdo detektoriaus signalą ir iškvietė ugniagesius. Jį pavyko išgelbėti.

Gaisre Neprėkštos kaime ugniagesiams pavyko išsaugoti namą, jis nesudegė. Pirmasis į gaisrą atbėgo šiame kaime gyvenantis savanoris ugniagesys Andrius Gresius. Jis taip pat yra Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas. Jis pirmasis mėgino patekti į namą ir gesinti jį gesintuvu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių