Kaip elgtis apsemtose vietovėse ir patalpose? (patarimai)

  • Teksto dydis:

Po gausių kritulių daugiau nei penktadalis šalies savivaldybių paskelbė ekstremalią padėtį, daugelis laukų tebėra nepravažiuojami iki šiol. Elektros ir dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) rangovų įmonės apsemtose vietovėse taip pat susiduria su problemomis ir informuoja, kad dėl ekstremalios padėties gali vėluoti elektros ir dujų tinklo rekonstrukcijos ir naujų projektų įgyvendinimas.

Rangovų įmonės susiduria su permirkusio dirvožemio problema, kuri, kaip ir ūkininkams, trukdo atlikti darbus laukuose su sunkiąja technika. Dėl itin gausių iškritusių kritulių daugelis laukų ir neasfaltuotų kelių vis dar yra apsemti ir neįvažiuojami. Dėl dažno lietaus tapo neįmanomi ir oro linijų rekonstrukcijų darbai neatjungus įtampos, pakilę gruntiniai vandenys apsunkina kasimo darbus. Savo kontaktus atnaujinę klientai apie visus galimus terminų pakeitimus bus informuojami asmeniškai.

ESO taip pat ragina pasirūpinti savo ir aplinkinių saugumu ir primena svarbiausius saugaus elgesio apsemtose vietovėse ir patalpose patarimus. Svarbu pasirūpinti, kad elektros laidai, kištukiniai lizdai, kištukai ir patys elektros prietaisai nesudrėktų. Taip pat reikia stebėti, kad neįvyktų kontaktas tarp įjungtų elektros prietaisų, jungiamųjų laidų, jungiklių ir vandentiekio, kanalizacijos, šildymo ar kitų sistemų metalinių vamzdžių. Taip pat pasirūpinkite, kad grindys būtų sausos ir stovėtumėte ant sauso medinio pastovo ar guminio kilimėlio.

Potvynio atveju elektros energijos tiekimą išoriniame tinkle saugiai išjungti gali tik skirstomųjų tinklų specialistai. Atsidūrę šalia įtampos šaltinio, kai žemė ir žolė įmirkusi, pasitraukite toliau nuo jo, tačiau nebėkite, o judėkite mažais žingsneliais kuo arčiau suglaudus kojas arba šuoliukais. Žingsniuojant įprastai, kyla pavojus susidaryti elektros grandinei ir gauti smūgį.

Pastebėję pažeistų elektros tinklo įrenginių ar nutrūkusių elektros laidų, nedelsdami apie tai praneškite ESO nemokamu trumpuoju numeriu 1852. Prie jų jokiu būdu negalima artintis – tarp žmogaus ir nutrūkusio laido turėtų būti bent 8 metrų atstumas. Reikėtų saugotis ir ant elektros laidų užvirtusių medžių ar išvirtusių laidų atramų, kurios taip pat gali būti pavojingos gyvybei. Prie jų taip pat nerekomenduojama artintis ar, juo labiau, jų liesti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Nieko sau patarimas "pasirupinkite,kad grindys butu sausos"! O jeigu vanduo tiek pakiles,kad apsemes net grindis,tai kaip ta padaryti? Patarimai niekiniai.

...

... portretas
O ko tie psich-grifai čia savo tlf. nepridėjo - juk tai TOKS stresas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių