Įsilaužimas į transformatorinę jonaviškiui kainavo gyvybę

  • Teksto dydis:

Įsilaužimas į transformatorinę Jonavos rajono gyventojui savaitgalį baigėsi tragiškai. Elektros ir dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) darbuotojai  sekmadienio rytą nuvykę patikrinti gauto pranešimo apie elektros tiekimo sutrikimus transformatorinėje rado negyvą vyrą.

Pirminiais duomenimis, 42 metų vyras buvo mirtinai traumuotas elektros srovės, kai įsilaužęs į Laikiškių kaime esančią transformatorinę ir bandydamas išleisti alyvą prisilietė prie įtampą turinčių įrenginių. ESO darbuotojai vietoje rado išlaužtas duris. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, skelbia bendrovė. 

Tai, kad įvyko nelaimė, patvirtina ir policija. Pareigūnų duomenimis, 8 val. elektros pastotėje rastas elektros srovės nutrenkto vyro lavonas nudegusiu, apanglėjusiu viršugalviu. 

ESO Tinklų eksploatavimo tarnybos direktoriaus Sauliaus Vaičekausko teigimu, šis tragiškas įvykis rodo, kad žmonės nepaiso didžiulės grėsmės, kai ryžtasi įsibrauti į bendrovei priklausančius užrakintus įrenginius, pažymėtus specialiais ženklais apie keliamą pavojų gyvybei.

„Neatsargus elgesys su elektra ar bandymai savavališkai įsibrauti į elektros tinklo įrenginius kelia grėsmę žmogaus gyvybei. Nusikalstamais būdais siekiamas įgyti turtas nevertas tokių pasekmių“, – sakė S. Vaičekauskas.

Anot S. Vaičekausko, ESO deda pastangas užkirsti kelią transformatorių aušinimo alyvos vagystėms – nuolat vykdomi patikrinimai, transformatorinėse diegiamos apsaugos sistemos, pilama modifikuota aušinimo alyva, kuri netinkama vidaus variklių degimo procesams. Tai pat  prevencijos tikslais bendradarbiaujama su teisėsaugos institucijomis, seniūnijomis, vietos bendruomenėmis.

Anoniminiai pranešimai apie pastebėtus elektros įrenginių plėšimo ar sugadinimo požymius, nelegalaus elektros vartojimo atvejus bei neteisėto prisijungimo prie elektros tinklo atvejus priimami el. paštu pasitikejimolinija@eso.lt, www.eso.lt arba ESO trumpuoju numeriu 1802.


Šiame straipsnyje: ESOelektramirtisnelaimės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ir protas

Nu ir protas portretas
Na būtu gal 100 eurų uždirbes atseit.O dabar kaip vagis bus po žeme.Ar vertėjo vogt ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių