Į mišką pabėgęs neįgalus vyras ant kojų sukėlė kinologus

  • Teksto dydis:

Ankstų rugpjūčio 30-osios rytą policijos pagalbos paprašė medikai – nuo jų į mišką pabėgo Kelmės rajone, Paprūdžių kaime, gyvenantis psichikos sutrikimų turintis ligonis.

Medikai baiminosi dėl galimos nelaimės, nes 36 metų vyro miške tykojo pavojai – vietovė pelkėta, tad neįgalus vyras galėjo nuskęsti. Be to, ligonis į mišką spruko nuogas, tik su glaudėmis, o oras tądien, apie pusę septintos ryto, buvo žvarbokas, tad vyrui buvo grėsmė peršalti.

Vieni pareigūnai tokiose situacijose yra bejėgiai, tad, kaip ir ne kartą, žmogaus paieškai miške buvo pakviesti Šiaulių apskrities policijos komisariato kinologai su savo pagalbininkais – tarnybiniais šunimis.

Jie savo darbą pradėjo apie 9 val ryto. Iš pradžių paieška buvo nesėkminga.Dėl to apie vidurdienį į įvykio vietą atvyko pats Kinologų būrio vadas Arūnas Petrošius su savo augintiniu belgų aviganiu Natu ir dar du kinologai. Apieškoję apie 300 hektarų krūmais apaugusios miškingos vietovės, apie 15 val. Natas su pareigūnais vyrą surado.

Pirmasis prie klampioje pelkėtoje ir žmogui beveik neprieinamoje vietovėje esančio ligonio prasibrovė šuo Natas. Ligonis sėdėjo iki pusės paniręs į purvą, buvo sušalęs ir išsigandęs. Pareigūnams teko brautis per krūmus, bristi per ir išnešti vyrą į sausesnę vietą. Čia jis buvo perduotas medikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba

pagarba portretas
Dėkojame pareigūnams, o medikai turi būti atidesni ir rūpestingesni.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių