Patvirtinta: per gaudynes pasienyje žuvo 18-metis

  • Teksto dydis:

Teisėsaugos pareigūna ketvirtadienį nustatė po pasieniečių persekiojimo nuo šautinės žaizdos mirusio jaunuolio tapatybę.

Kaip BNS patvirtino Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis, tai 18-metis Druskininkų savivaldybėje registruotas, bet pastaruoju metu Alytuje gyvenęs Edgaras Balčius.

Ketvirtadienį Druskininkų savivaldybės ribose VSAT pareigūnams persekiojant du įtariamų kontrabandininkų automobilius buvo panaudotas tarnybinis ginklas. Vieną iš automobilių pasieniečiams sulaikius Leipalingyje ant galinės sėdynės rastas sužeistasis ir vėliau mirė ligoninėje.

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado Renato Požėlos nurodymu pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl Lazdijų rinktinės pasieniečio, kuris ketvirtadienį persekiojimo metu panaudojo tarnybinį ginklą, veiksmų teisėtumo. Tokį tyrimą atliks VSAT Teisės skyrius.

Mašinoje, kuriame rastas žuvusysis, kontrabandinių cigarečių neaptikta. Manoma, kad automobilis, kuriuo važiavo žuvęs asmuo, atliko žvalgybos ar kontrabandą gabenusio kito automobilio apsaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Tam as

> Tam as portretas
Is Jusu komentaro suprantu, kad pasienieciai nusove zmogu, einanti gatve ir valganti ledus?

as

as portretas
Lietuvoj ivest sistema kaip amerikoj o tai mentai ir kiti tarnybu pareigunai ginkla bijo issitraukt jeigu bego reiskia kaltas ir nekaisiokit cia tewu ar dar ko pats zinojo kuo uzsiima kuo daugiau tokiu nusaus tuo kaziau paaugliams kils noras uzsiimti tokia veikla

Mangerai

Mangerai portretas
Knygnešiai irgi buvo kontrabandininkai. Viskas priklaus nuo požiūrio. Stiprioji pusė Lietuvoj visada teisi. Visiems žinomas kontrabandos tėvas Kęstas Komskis šildo Seimo suolą, valdišką algą gauna ir dar rentą iki gyvos galvos jam mokėsim, o čia bachūriukas gal iš nevilties kapeiką užsidirbti norėjo, kitam varguoliui parduodamas pigesnių cigariukų, gavo kulką ir iškeliavo prie dangaus vartų su kontrabandisto žyme. Toks jau neteisingas gyvenimas. O kaip jaučiasi jo mama ar pagalvojot?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių