Gaisrų šiemet mažiau, tačiau padaugėjo žuvusiųjų

Per keturis mėnesius Lietuvoje kilo 5307 gaisrai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų sumažėjo 4,4 proc.

Gaisruose žuvo 81 žmogus, tai 12 žmonių daugiau, nei per tą patį laikotarpį pernai. Apdegusių ir dūmais apsinuodijusių skaičius šiemet ir pernai panašus - šiemet ugnis sužeidė 103 gyventojus, pernai - 106, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šiemet ypač padaugėjo žuvusiųjų dėl krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimų bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų. Per keturis mėnesius dėl šios priežasties žuvo 14 žmonių, pernai buvo įregistruotos trys žūtys dėl netvarkingų šildymo įrenginių.

Net 24 gyventojai žuvo dėl neatsargaus rūkymo, 19 - dėl neatsargaus elgesio su ugnimi.

Šiemet jau kilo dešimt gaisrų, kuriuose žuvo po du šalies gyventojus ir vienas gaisras, pasiglemžęs tris gyvybes. Miestuose žuvo 29 žmonės, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 52.

Daugiausia žmonių žuvo Vilniuje - dešimt. Po šešis - Prienų ir Vilniaus rajonuose bei Klaipėdoje, penki - Kaune.

Be to, keturi gyventojai žuvo dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų eksploatuojant elektros įrangą, trys - dėl padegimų, du - dėl dujinių, žibalinių, benzininių įrengimų eksploatavimo taisyklių pažeidimų. 13 žmonių žuvimo priežastys dar tikslinamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių