Gaisrų Lietuvoje mažėja, tačiau juose žūsta daug žmonių

  • Teksto dydis:

Per pusmetį Lietuvoje kilo 6667 gaisrai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų sumažėjo 20,5 procento. Tai mažiausias per dvylika metų gaisrų skaičius, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Gaisruose žuvo 69 žmonės, pernai per tą patį laikotarpį ugnyje žuvo 67. Šiemet ugnyje žuvo penki vaikai.

Šiemet jau kilo penki gaisrai, per kuriuos žuvo po du šalies gyventojus, o du gaisrai nusinešė trijų ir keturių žmonių gyvybes.

Miestuose žuvo 30 gyventojų, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 39. Devyni žmonės žuvo Vilniuje, septyni – Kaune, penki – Alytaus rajone, po tris – Kauno, Kupiškio, Rokiškio ir Kelmės rajonuose.

Dėl neatsargaus elgesio su ugnimi žuvo 16 žmonių, dar 16 – dėl neatsargaus rūkymo (pernai per tą patį laikotarpį – 33), kiti – dėl elektros prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, eksploatavimo taisyklių pažeidimų, dėl dujų, žibalinių, benzininių įrenginių, prietaisų eksploatavimo pažeidimų bei gedimų, krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų, gedimų, padegimų ir kt.

Miestuose užgesinti 3253 gaisrai, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 3414. Ugnis sunaikino 139 transporto priemones, 180 pastatų, 557 gyvūnus, 1233 tonas pašarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių