Gaisras Palangos žirgyne užminė mįslių (atnaujinta 13:02 val.)

Trečiadienio naktį prie Palangos esančiame žirgyne kilęs gaisras pareikalavo sustiprintų ugniagesių pajėgų. Nors žirgyne buvę gyvūnai nenukentėjo, tačiau pastatus ugnis nuniokojo visiškai.

Ugnis viduriniame iš trijų šalia esančių pastatų Klaipėdos plente kilo apie 23.23 val.

Išvydę liepsnas vietos gyventojai suskubo gelbėti arklidėse buvusius du žirgus. Jie buvo išvesti į lauką.

Netrukus atvykę ugniagesiai puolė gesinti 650 kvadratinių metrų ploto degantį pastatą.

Spėjama, kad ugnis kilo mansardinėse žirgyno patalpose. Antrajame aukšte pastato savininkai buvo įrengę gyvenamąsias patalpas.

„Gaisras kilo restauruotoje pastato dalyje, kur žmonės buvo įsirengę poilsio patalpas. Jose buvo įrengta kieto kuro krosnis. Kol kas spėjama, kad šie darbai buvo atlikti be leidimo“, – tikino Palangos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Vidmantas Jarulis.

Ugniagesiams darbus sunkino naktį siautęs gūsingas vėjas.

„Kadangi degė iš trijų sublokuotų vidurinysis pastatas, buvo grėsmė, kad užsiliepsnos visi pastatai. Kilo pavojus šalia esantiems dviems gyvenamiesiems namams ir daržinei“, – sakė V.Jarulis.

Į įvykio vietą buvo sukviestos sustiprintos ugniagesių pajėgos. Gaisrą gesino aštuonios Palangos, Kretingos, Girkalių, Darbėnų ugniagesių autocisternos, bei vienas automobilis su kopėčiomis.

„Vėjas buvo toks stiprus, kad ant greta esančių pastatų krito žarijos. Teko pastatus aušinti vandeniu. Pastatai buvo seni, mediena perdžiūvusi, todėl ugnis galėjo išplisti“, – aiškino V.Jarulis.

Gaisro metu nudegė beveik 200 kvadratų mansarda, mediniai perdengimai tarp pirmo aukšto ir mansardos bei priblokuoto pastato stogas. Išsaugotas gyvenamasis namas, esantis už 10 m ir priblokuotas prie žirgyno mūrinis pastatas.

Gaisro metu pareigūnai girdėjo vietos gyventojus minint, kad ugnis galėjo kilti dėl padegimo.

„Šiuo metu apklausiame liudininkus, tikriname visas versijas. Tačiau kyla klausimas, kodėl antrame aukšte buvo įrengtas šildymo katilas, savavališkai iškertant skyles ugniasienėje?“, – pastebėjo V.Jarulis.

Pastatai priklauso grupei savininkų, šiuo metu ugniagesiai mėgina susisiekti su kiekvienu iš jų ir išklausyti jų pateiktą įvykių versiją.

Pareigūnai po įvykio negalėjo pasakyti, ar gaisro naktį buvo kūrenta poilsio kambariuose įrengta krosnis.


Šiame straipsnyje: gaisrasžirgynasžirgai

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Gaila, kad nesudege tie galvijai. Jie iskviepuoja musu ora ir leidzia anglies dvidegini i atmosfera del ko kenciame mes ,paprasti zmones, ismoku gavejai.

To as

To as portretas
Sudegtu tokie gyvuliai kaip tu, tikrai pasaulis pasidarytu grazesnis ir oro visiem uztektu :D

siaubas

siaubas portretas
kaip sitaip zmogau drysti komentuoti,visai nebejauti ka mastai?oro jam mat mazai?baisu kas daros....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių