Gaisrai šią savaitę nusinešė trijų žmonių gyvybes

  • Teksto dydis:

Šiemet dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų kilo 544 gaisrai, juose žuvo 8 žmonės ir 26 traumuoti. Beje, dėl šios priežasties per šią savaitę žuvo trys žmonės, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Spalio 20 d. popietę dviejų žmonių gyvybes nusinešė Alytuje, Sakų gatvėje, gyvenamajame mediniame name kilęs gaisras. Jo metu 65-erių metų sūnus gelbėjo neįgalią 89-erių metų motiną ir abu užduso dūmuose. Pasak ugniagesių gelbėtojų, ugnis namo koridoriuje įsiplieskė dėl netvarkingos elektros instaliacijos.

Dėl tos pačios priežasties gaisras kilo ir spalio 17 d., pirmadienio naktį, Rokiškyje, Laisvės gatvėje. Daugiabučio kambaryje užsiliepsnojo televizorius. Iš buto ugniagesiai išnešė dūmais apsinuodijusį 57-erių metų vyrą. Medikai konstatavo jo mirtį.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais ugnis pasiglemžė 83 žmonių, tarp jų penkių vaikų, gyvybes. Ypač buvo skaudūs praėjusio savaitgalio gaisrai, kai žuvo šeši žmonės, tarp jų – du mažyliai. Gaisruose dažniausiai gyventojai žūsta savaitgaliais. Iš 83 šiemet žuvusiųjų, 49 gyventojai žuvo būtent savaitgaliais. Daugiausia jų – 23 – dėl neatsargaus rūkymo, 21 – dėl neatsargaus žmogaus elgesio, 8 – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų ir 8 – dėl pašalinių ugnies šaltinių.

Ugniagesiai prašo gyventojų su ugnimi elgtis ypač atsargiai: nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų ir besikūrenančių, perkaitintų krosnių, degančių žvakių, įjungtų elektrinių šildymo prietaisų, nelaikyti prie jų greitai užsidegančių daiktų, nerūkyti lovoje. Jei norite būti saugūs, įsigykite ir gyvenamosiose patalpose įsirenkite autonominius dūmų jutiklius, kurie įspės apie kilusį gaisrą.


Šiame straipsnyje: gaisrasnelaimėsžuvo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių