Gaisrai Kolorade pareikalavo pirmosios aukos

Didžiuliai miškų gaisrai, dėl kurių iš antrojo pagal gyventojų skaičių valstijos miesto pakraščio turėjo evakuotis 35 tūkst. žmonių, jau pareikalavo mažiausiai vieno žmogaus gyvybės ir sunaikino 346 namus, ketvirtadienį pranešė pareigūnai, kurie nurodė, kad tai - pragaištingiausi gaisrai per visą valstijos istoriją.

Šios šiurpios naujienos pasirodė po to, kai aprimus vėjui ugniagesiai sugebėjo apriboti šį degantį pragarą, kuris vėlai antradienį nevaldomas ritosi per gyvenamuosius rajonus Kolorado Springso šiaurės vakarų pakraštyje ir priartėjo prie JAV oro pajėgų akademijos miestelio.

Iš oro darytose nuotraukose matyti didžiuliai vadinamojo Voldo kanjono gaisro palikti pilkų pelenų ruožai gyvenamuosiuose rajonuose, kur namai degė vienas po kito.

Valdžia iš pat pradžių pripažino, kad sudegė šimtai namų, bet ketvirtadienį po pietų mero Steve'o Bacho paskelbti nuostoliai - preliminariai 346 sudegę namai - patvirtino visą sunaikinimo mastą.

Po kelių valandų Kolorado Springso policijos viršininkas Peteris Carey paskelbė, kad vieno namo degėsiuose buvo rasti apdegę žmogaus palaikai. Tai pirmoji žinoma jau penkias dienas siaučiančio gaisro auka.

Pasak P.Carey, aukos šeimai buvo pranešta apie netektį, bet daugiau detalių policija neskelbia. Tai jau penktas žmogus, šiais metais žuvęs Kolorade per miško gaisrų sezoną, kurį gubernatorius pavadino blogiausiu per visą valstijos istoriją.

Policijos viršininkas sakė, jog turi pranešimų apie du per gaisrą dingusius suaugusius žmones, tačiau kol kas neaišku, ar rastas lavonas yra vieno jų palaikai.

Paskelbė didelės nelaimės zona


JAV prezidentas Barackas Obama penktadienį Kolorado valstiją, kur miškų gaisrai sunaikino daugiau kaip 300 namų ir privertė evakuotis 36 tūkst. gyventojų, paskelbė didelės nelaimės zona.

Vėliau penktadienį B.Obama turi apsilankyti šioje vakarinėje valstijoje. Jos paskelbimas nelaimės zona sudaro sąlygas suteikti valstijai ir vietos valdžiai federalinę pagalbą kovojant su gaisrais Hai Parke ir Voldo kanjone.


Šiame straipsnyje: gaisrasKoloradasmiškas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių