Per gaisrą Maskvos turgavietėje žuvo 17 darbininkų migrantų

Per gaisrą vienoje turgavietėje Maskvos pakraštyje antradienį žuvo 17 darbininkų migrantų, kurie miegojo metaliniame angare, pranešė miesto ugniagesių departamentas.

Visi žuvusieji buvo centrinės Azijos šalių, kurios anksčiau priklausė Sovietų Sąjungai, piliečiai, sakė atstovas Sergejus Vlasovas.

Į Maskvą ieškoti darbo yra atvykę keli milijonai migrantų iš Tadžikistano, Uzbekistano ir Kirgizijos. Daug jų dirba statybose ar didžiuliuose Rusijos sostinės turguose, kuriuose parduodama viskas, pradedant drabužiais ir baigiant statybinėmis medžiagomis.

Daugelis jų Rusijoje yra nelegaliai, dirba Maskvoje ar netoli jos, o gyvena ten, kur dirba, arba ankštose, iš darbdavių nuomojamose patalpose.

S.Vlasovas sakė, kad gaisras Kačalovo turgavietėje kilo antradienį 5 val., apšiltintame metaliniame angare, kur darbininkai nakvodavo ant gultų. Per gaisrą įgriuvo angaro stogas.

Tyrėjai vis dar aiškinasi gaisro priežastis, bet įtaria, kad jis galėjo kilti nuo elektrinių šildytuvų. Naktį Maskvoje buvo iškritę sniego.

Maskvos pietryčių rajono ugniagesių departamento vadovas Sergejus Gorbunovas per Rusijos televiziją sakė, kad darbininkai negalėjo išeiti pro duris, vedančias į gretimą sandėlį, tačiau nenurodė, kodėl.

Pareigūnai pradėjo kriminalinį tyrimą dėl galimo lemtingo priešgaisrinės saugos taisyklių nepaisymo.

Tai daugiausiai aukų pareikalavęs gaisras Rusijos sostinėje nuo 2006 metų gruodžio, kai vienoje priklausomybės ligų klinikoje per gaisrą žuvo 46 pacientai.


Šiame straipsnyje: gaisrasMaskva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių