Dviejų per gaisrą nukentėjusiųjų būklė tebėra sunki

Dviejų nukentėjusiųjų tragiško gaisro metu būklė antradienį išlieka sunki. Jie tebegydomi Kauno klinikų Intensyvios terapijos skyriuose. Kiti penki nukentėjusieji guli bendruosiuose skyriuose. Pasak klinikų atstovės spaudai Eglės Žemaitienės, jų sveikata gerėja, bet apie išleidimą namo kalbėti dar anksti.

Intensyvios terapijos skyriuose gydomas vienas suaugęs žmogus ir septyniolikmetė. Nukentėjusiesiems diagnozuoti daugybiniai lūžiai, o vienas gydomas ir nuo nudegimų.

Ligoninėje tebegydomas ir nepilnametis, įtariamas sukėlęs gaisrą. Išplatinta informacija, kad jį visą parą saugo policija.

Neurochirurgijos klinikos Stuburo neurochirurgijos skyriaus vadovas medicinos daktaras Bronius Špakauskas teigė, kad negali aptarinėti nukentėjusiųjų sužalojimų.

„Pačios įvairiausios traumos mums yra kasdienybė. Aš nesu labai linkęs analizuoti įvykių aplinkybių. Mus, kaip medikus, labiau domina profesiniai dalykai: kaip sulūžo, kaip atsistatė“, – sakė skyriaus vadovas.

Vienas įvykių dalyvių, šiuo metu gydomų klinikose, gelbėdamasis nuo ugnies lipo iš septintojo į šeštąjį aukštą, neišsilaikė ir iš 17 metrų nukrito žemyn. Jis susižalojo tik alkūnę.

B.Špakauskas teigė, kad gyvenime pasitaiko pačių įvairiausių dalykų: nukritus nuo taburetės žmogus paralyžiuojamas, o nukritus iš didelio aukščio atsikeliama ir nueinama. Tai būdinga jauniems žmonėms. „Esu matęs, kai iš didelio aukščio nukritę kelių metų vaikai lieka visiškai sveiki“, – sakė B.Špakauskas.

Pasak jo, krisdamas iš didelio aukščio žmogus dažniausiai susilaužo ilguosius kaulus (šlaunikaulius, blauzdikaulius ir kt.), stuburą, gali plyšti vidaus organai. Traumos sunkumas priklauso nuo to, iš kokio aukščio krentama, nuo kritusiojo amžiaus, svorio, kuria kūno vieta pirmiausiai atsitrenkiama, kur nukrentama (ant žolės, asfalto, šaligatvio).

„Geriausiai apsaugo krūmai, gyvatvorės. Jie labai gerai absorbuoja smūgio jėgą“, – aiškino medikas.

Gijimas priklauso nuo paciento amžiaus – kuo jaunesnis, tuo greičiau gyja. Ilgiausiai gyja šlaunikaulis (apie 12 savaičių), blogai – kulnikaulis, greičiausiai – pirštakaulis (iki kelių savaičių). Stuburo lūžiai gyja apie 8-9 savaites.


Šiame straipsnyje: gaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Krisdamas iš didelio

Krisdamas iš didelio portretas
Pasak jo, krisdamas iš didelio žmogus dažniausiai susilaužo ilguosius kaulus (šlaunikaulius, blauzdikaulius ir kt.), stuburą, gali plyšti vidaus organai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių