Durpyne rastos trys gerai išsilaikiusios karo laikų bombos

  • Teksto dydis:

Sulinkių durpyne Radviliškio rajone rastos trys gerai išsilaikiusios aviacinės bombos.

Sulinkių durpyne Radviliškio rajone rastos trys gerai išsilaikiusios aviacinės bombos.

Praėjusią savaitę į durpyną iškviesti Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos kariai aptiko vieną aviacinę bombą FAB-50 ir dvi FAB-100.

Dėl operacijos dydžio buvo suformuota didesnė nei įprastai sprogmenų neutralizavimo grupė. Sprogmenys dėl jų pavojingumo sunaikinti radimo vietoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Tai ne pirmas kartas šiais metais, kai Lietuvos kariuomenės išminuotojai vyko į Sulinkių durpyną neutralizuoti sprogmenų – per pastarąjį mėnesį tai trečia operacija.

„Eksploatuojant Sulinkių durpyną kasmet randama aviacinių bombų. To priežastis – ilgą laiką ši vietovė buvo naudojama kaip aviacinių bombų mėtymo poligonas. Tiek nacistinės Vokietijos, tiek Sovietų sąjungos aviaciniai sprogmenys, susidūrę su minkštu pelkėtos vietovės gruntu ar dėl įvairiausių techninių priežasčių, nesprogdavo, taip užteršdami vietovę ilgiems dešimtmečiams“, – teigė Sprogmenų neutralizavimo kuopos vado pavaduotojas vyresnysis leitenantas Kazimiras Bogdanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalbininkas

Kalbininkas portretas
Ir vel geda Kauno dienai "trys tris"... Idomu ka veikia vyriausias redaktorius kad tokius straipsnius praleidzia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių