Du žmones Trakuose suvažinėjusiam vairuotojui – 7 metai nelaisvės

Trakų rajono apylinkės teismas kalėti septynerius metus nuteisė Juozą Misevičių, kuris Aukštadvaryje automobiliu partrenkė ir mirtinai sužalojo du šaligatviu ėjusius žmones. Pareigūnai nustatė, kad skaudžią avariją sukėlęs vairuotojas buvo neblaivus. Vairuotojui buvo nustatytas 2,46 promilių girtumas.

Trakų rajono apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį, kuriuo J.Misevičių pripažino kaltu ir paskyrė laisvės atėmimo bausmę atlikti kolonijoje, pranešė teismo atstovas spaudai.

Atsižvelgęs į veikos pavojingumą bei į tai, kad avarijos metu žuvo du žmonės, teismas vairuotojui skyrė didesnę nei įstatymo sankcijoje numatytas vidurkis bausmę. Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad 2011 metų rugsėjo 7 dieną, apie 16.06 val., J.Misevičius  Aukštadvaryje, Vilniaus gatvėje, būdamas neblaivus vairavo automobilį „Audi 80“.

Bylos duomenimis, vairuotojas nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių nekelti pavojaus kitiems eismo dalyviams, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio ir įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, užvažiavo ant šaligatvio ir partrenkė šaligatviu ėjusius A.G. ir L.R. bei pasišalino iš įvykio vietos.  Abu pėstieji žuvo vietoje.

Kadangi kaltinamojo gailėjimasis dėl padaryti nusikaltimo nebuvo nuoširdus, teismas lengvinančių aplinkybių nenustatė.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
vot bardakas lietuvoje su teisesauga.

komedija

komedija portretas
už 2 žmonių nužudymą - tik 7 metai, o už mergytės globą ir paviešinimą teismų darbo broko - teisėjai iškelta begalės bylų ir gręsia netekti darbo. Vadinasi, teisėjų "garbė" brangesnė už piliečių gyvybes.

fvdsgvs

fvdsgvs portretas
i gaidyna
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių