Per du mėnesius Lietuvoje kilo daugiau nei 1,5 tūkst. gaisrų

Per šių metų sausio ir vasario mėnesius Lietuvoje kilo 1515 gaisrų, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų padaugėjo beveik 14 procentų. Per gaisrus žuvo 48 žmonės, 2011 metais per tą patį laikotarpį žuvusiųjų buvo 46. 49 gyventojai patyrė traumų, pernai per du mėnesius traumas patyrė 59 asmenys. Miestuose žuvo 20 žmonių, o miesteliuose ir kaimo vietovėse - 28 gyventojai.

Per du mėnesius 12 gyventojų žuvo dėl krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimų bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų, pernai tokių žūčių buvo tik dvi, dešimt - dėl neatsargaus elgesio su ugnimi, devynių žmonių žūties priežastimi buvo neatsargus rūkymas. Dar du gyventojai žuvo dėl dujinių, žibalinių, benzininių įrengimų eksploatavimo taisyklių pažeidimų, du - dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų eksploatuojant elektros įrangą, 13 žmonių žuvimo priežastys tikslinamos.

Daugiausia - 531 -gaisrų kilo gyvenamosios paskirties pastatuose, t.y. 35 proc. visų gaisrų, o juose žuvo 39 gyventojai. Palyginti su pernai, gaisrų čia padaugėjo 7,7 procento. Be to, 220 kartų degė transporto priemonės, 216 kartų liepsnojo pagalbinio ūkio paskirties pastatai, 48 gaisrai kilo atvirose teritorijose, 14 - gamybos ir pramonės paskirties pastatuose.

Miestuose užgesinti 864 gaisrai, o miesteliuose ir kaimo vietovėse - 651. Ugnis sunaikino 64 pastatus, 89 transporto priemones, 77 tonas pašarų.

Per gaisrus ugniagesiai išgelbėjo 40 žmonių gyvybių, tarp jų keturių vaikų, 179 pastatus, 44 transporto priemones, 154 gyvūnus.

Pagrindinės gaisrų priežastys: neatsargus žmonių elgesys su ugnimi, krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimo bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimai, netvarkinga elektros įranga ir elektros prietaisų eksploatavimo taisyklių pažeidimai, neatsargus rūkymas. Be to, šiemet įregistruotas 61 padegimas, o 253 gaisrų priežastys dar tiriamos.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai atliko ir 870 kitų gelbėjimo darbų.


Šiame straipsnyje: gaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių