Buvusiam Klaipėdos rajono policininkui išsisukti nepavyko

Bandęs išsisukti nuo bausmės už tai, kad vairavo girtas ir automobiliu rėžėsi į namo kampą, policininkas neapgavo teismo.

Pernai balandžio 7 dieną Drevernoje į vieno namo kampą įvažiavo tada dar policijoje dirbęs Mindaugas Bulvydas. Vyras buvo visiškai girtas, tačiau jau įvykio vietoje bandė tartis su namo gyventojais, kad šie nekviestų policijos.

Supratęs, kad gyventojai jo neužtars, tądien nedirbęs M.Bulvydas sukūrė kitą versiją – neva automobilį vairavo ne jis, o kitas drauge važiavęs vyras.

Savo tiesą jis įrodinėjo teismuose. Vis tik Klaipėdos rajono apylinkės teismas nusprendė, kad tądien 4,20 promilės girtas M.Bulvydas vairavo automobilį ir tapo eismo įvykio kaltininku. Maža to, mašina nebuvo apdrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Tąkart nuspręsta jam skirti  4 tūkst. litų baudą ir atimti teisę vairuoti transporto priemonę 3 metams.

M.Bulvydas nusprendė bylinėtis toliau ir šį sprendimą apskundė. Klaipėdos apygardos teismas panaikino tokį nutarimą ir nurodė policijai iš naujo tirti įvykio aplinkybes. Be to, sprendime buvo pabrėžta, kad nubaustas ne tas asmuo.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro pareigūnai dar kartą atidžiai ištyrė visas įvykio aplinkybes ir sužinojo apie iš pareigų atleisto policininko veiksmus dar daugiau. Paaiškėjo, kad bandydamas išvengti nuobaudos ir išlikti tarnyboje M.Bulvydas bandė įkalbėti kitą žmogų prisiimti jo kaltę.

Liudytojas papasakojo, kad M.Bulvydas įkalbinėjo už tūkstančio litų atlygį papasakoti netiesą.

Kovo 27 dieną Klaipėdos rajono apylinkės teismas dar kartą išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą ir priėjo išvados, kad avarijos kaltininkas – M.Bulvydas bei skyrė jam nuobaudą.

Šis sprendimas – ne galutinis. Jam apskųsti duota 20 dienų.


Šiame straipsnyje: avarijaMindaugas Bulvydas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių