Avarijų aukos – du dviratininkai

  • Teksto dydis:

Per savaitę avarijose Lietuvoje žuvo du žmonės – abu garbaus amžiaus dviratininkai.

Atsižvelgdama į šias nelaimes policija pataria dviračių vairuotojams važiuoti kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios kelio dalies krašto. Sukdami į kairę, išvažiuodami iš šalutinio kelio, dviratininkai turi įsitikinti, ar yra saugūs. Prieš manevrą (į kairę, dešinę, sustojant) dviratininkai turi parodyti įspėjamąjį signalą ranka.

Gruodžio 1–7 dienomis per eismo įvykius sužeistas 91 žmogus, iš jų – 16 nepilnamečių. Tarp nukentėjusiųjų – 22 pėstieji. Jie sužeisti pėsčiųjų perėjose, pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo vienoje avarijoje, joje sužeistas 1 žmogus (vairuotojas).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 9 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 3 mažiau, sužeista 6 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai užfiksavo 4 059 Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Pirminiais duomenimis, pradėti 87 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiemet Lietuvoje įvykusiose avarijose žuvo 183 žmonės – 10 daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia įvykiuose žuvo vairuotojų – 74 (iš jų 10 motociklų vairuotojų) ir pėsčiųjų – 62 (36 iš jų žuvo tamsiuoju paros metu), taip pat 33 keleiviai ir 14 dviračių vairuotojų (5 – tamsiuoju paros metu).

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo vairuotojų atsižvelgti į važiavimo ir meteorologines sąlygas, vietovės reljefą, kelio būklę, eismo intensyvumą, važiuoti tik saugiu greičiu. Patariama laikytis saugaus atstumo iki kitų važiuojančių transporto priemonių, lenkiant (kitaip manevruojant) iš anksto įsitikinti, ar nebus kliudoma kitiems eismo dalyviams. Raginama iš anksto lėtinti važiavimo greitį prieš pėsčiųjų perėjas, sankryžas; paisyti kelio ženklų reikalavimų, šviesoforo signalų. Būti ypač atidiems ir atsargiems išvažiuojant iš šalutinio kelio, sukant į kairę, važiuojant per miškingas vietoves, ant tiltų, viadukų.

Pėstieji, dviratininkai ir vadeliotojai raginami tinkamai naudoti atšvaitus, kitus šviesą atspindinčius elementus. Pėstieji raginami į važiuojamąją kelio dalį žengti tik visiškai įsitikinus savo saugumu, įvertinti atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių