Avarijos kaltininkas – žalias šviesoforo signalas

Penktadienio rytą Kaune, Kęstučio gatvėje, lengvasis automobilis susidūrė su troleibusu. Pirminiais duomenimis, avarija įvyko, nes abu vairuotojai vienu metu matė žalią šviesoforo signalą.

Nuo prekybos centro „Akropolis“ A.Mickevičiaus gatve apie 9 val. važiavęs „Opel“ automobilis ruošėsi kirsti sankryžą, tačiau jo kelionė šioje vietoje ir baigėsi.

„Man degė žalias šviesoforo signalas, todėl įvažiavau į sankryžą. Deja, troleibuso vairuotojas irgi matė žalią šviesoforo signalą“, – savo kaltės neįžvelgė vairuotojas Ernstas Viktoras.

„Mačiau žalią signalą, važiavau, bet pradėjau stabdyti, nes jau pagalvojau, kad susipainiojau, tačiau buvo per vėlu. Gerai, kad nebuvo didelio greičio, automobilį būčiau sumaitojęs“, – sakė troleibuso vairuotojas Viktoras Bielskis.

„Opel“ vairuotojas kaltino miesto savivaldybę, kuri esą neprižiūri savo ūkio. Sumaištis kilo todėl, kad šalia esantys du šviesoforai vienu metu rodė skirtingus signalus: vienas teisingą – raudoną, o kitas – žalią.

Žalią signalą rodantis šviesoforas dėl nežinomų priežasčių stovėjo atsuktas į priešingą kelio pusę, todėl tai suklaidino „Opel“ vairuotoją.

„Aš retai kada važiuoju pro šią vietą, pagalvojau, kad tiesiai važiuoti leidžia žalia spalva, o raudonas signalas skirtas tiems vairuotojams, kurie iš A.Mickevičiaus gatvės suka į Kęstučio gatvę“, – pasakojo „Opel“ savininkas E.Viktoras, kurį policija kaltina sukėlus avariją.

Vairuotojas džiaugėsi, kad pavyko išvengti rimtesnių sužalojimų, nes įvykio metu susitrenkė tik ranką. Tačiau automobiliui padaryta nemenka žala.

„Prašėm policijos pareigūnų, kad jie reguliuotų sankryžą ar imtųsi kažkokių veiksmų, kad neatsitiktų panaši nelaimė, tačiau jie atsisakė tai daryti“, – pareigūnus kritikavo „Opel“ vairuotojas.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis patvirtino, kad tokie atvejai, kuomet kauniečiai nusprendžia pakvailioti nusukinėdami kelių eismo ženklus, pasitaiko dažnai.

„Gyventojai piktavališkai išdaužo autobusų stovėjimo aikšteles, nusukinėja ženklus, nusuka šviesoforus. Visai neseniai Sargėnuose buvo pavogtos kai kurios šviesoforo dalys. Jeigu pavyksta nustatyti pažeidėjus, jiems gresia civilinė arba baudžiamoji atsakomybė“, – teigė specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
milicija vysada tiaisi

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ne pirmas kartas, kai šioje sankryžoje susukiojami šviesoforai :( Gaila kad kažkas tai daro

aaa

aaa portretas
Turėtų policijos komisaras atleisti iš darbo šituos mentus. Juk jie privalo sutvarkyti viską taip, kad būtų saugu arba reikalui esant ir pasilikti budėti. Pažiūrėkit kaip policija dirba Vokietijoje. Pas mus tai priimti darmaedai, kurie darbe tik ir bando papyldyti savo kišene.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių