Per avariją kiaulių fermoje į aplinką išsiliejo srutos

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone esančiame kiaulių auginimo komplekse įvyko avarija, į aplinką pateko srutų, penktadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Pirminiais duomenimis, bendrovės „Vėjinė” kiaulių fermoje, esančioje Vėjinės kaime, ketvirtadienio rytą įvyko gamybinė avarija, iš srutų kaupimo rezervuaro pro pažeistą sklendę į aplinką ištekėjo srutos.

„Panašu, kad ekologinė nelaimė galėjo įvykti dėl to, jog fermos darbuotojai aplaidžiai eksploatavo srutų kaupimo rezervuarus“, – rašoma pranešime.

Apie įvykį informuota Švenčionių rajono ekstremalių situacijų komisija. Ji nusprendė, kad ekstremalų įvykį skelbti netikslinga.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nustatys, kiek srutų ištekėjo į aplinką. Avarijos vietoje paimti mėginiai. Atlikus aplinkos kokybės tyrimus paaiškės, kokią žalą gamtai padarė avarija.

Anot Aplinkos ministerijos, „Vėjinė“ turės sumokėti baudą už netinkamą įmonei priklausančių įrenginių eksploataciją bei atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri gali siekti ne vieną tūkstantį eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vartotojas

vartotojas portretas
gal vadinkim daiktus tikrais vardais, sugalvojo ukininkas visa suda ispilti, kad nereiktu vezti kazkur ispilti. o aplinkosaugininkai tai ivardija, kaip avarija ivyko, nelaimingas atsitikimas :) juokintojai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių