Avarija autostradoje prie Kauno: vilkikas sutraiškė „Fiestą“

Trečiadienį ryte Kaišiadorių rajone, ties Grabučiškėmis, latvio vairuojamas vilkikas rėžėsi į „Ford Fiesta“ automobilį, kuriuo važiavo net šeši žmonės. Vairuotoja žuvo.

„Ford“ automobilio priekyje sėdėjo vairuotoja ir jos sūnus, gale – moteris ir trys vaikai. Vienas  iš jų – kūdikis. Vietoje žuvo vairuotoja, daugelis kitų keleivių patyrė įvairias traumas. Tiksli jų sveikatos būklė nėra žinoma, tačiau du vaikai po pietų vis dar buvo Intensyvios terapijos skyriuje.

Iš Latvijos pro Kauną į Vilnių važiavusio latvio Andrejaus Saveljevo vairuojamas vilkikas DAF į mėlyno „Fordo“ galo kampą rėžėsi autostradoje, ties posūkiu į Grabučiškes. Smūgio nublokštas automobilis rėžėsi į kelio atitvarus, o į DAF galą rėžėsi kitas vilkikas MAN. Jo vairuotojui lūžo koja.

Įvykio liudytojas Saulius Tekorius portalui 1diena.lt pasakojo, kad daugybė žmonių puolė traukti mažame automobilyje užspaustų žmonių.

„Nenukentėjo tik priekyje važiavęs vyras, visus kitus išvežė su įtvarais“, – pasakojo S.Tekorius.

Dėl avarijos pirmiausia buvo kaltintas latvis, tačiau vėliau iškilo versija, kad nelaimės kaltininkas gali būti pernelyg mažas „Ford“ greitis.

„Aš važiavau paskui autobusiuką, kuris labai greitai metėsi į šoną ir prieš mane išdygo vos ne stovintis „Ford“. Jis važiavo labai lėtai. Gal 20 km/val.“, – pasakojo latvis.

Susidūrimą matę žmonės pabrėžė, kad „Ford“ greitis buvo labai mažas.


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
Greitoji ir gelbetojai vaziavo is Kaisiadoriu. Keista, nes Kauno Dainavos stotis yra bent 10 km arčiau ir mažiausiai 10 min. būtų sutaupyta. Čia taip veikia vietos nustatymo sistema 112?

lew

lew portretas
Visada sakiau, kad selinti pavojingiau, negu greitai vaziuoti.

abc

abc portretas
nu gal ir letai vaziavo fiesta,bet kokio velnio tam zirgo galvai duotos akys,
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių