Argentinoje traukinys rėžėsi į užtvarą, yra žuvusiųjų

Buenos Airėse judrioje „Once“ traukinių stotyje trečiadienį rytinio piko metu, keleiviniam sąstatui rėžusis į bėgių kelio gale esantį barjerą, buvo sužeista mažiausiai 340 keleivių, pranešė Argentinos transporto sekretorius Juanas Pablo Schiavi.

„Tebėra įkalintų žmonių, žmonės gyvi, tačiau gali būti mirties atvejų. Ar yra žuvusiųjų, mes nežinome“, - po incidento stotyje sakė jis žurnalistams.

Kitas pareigūnas, skubiosios pagalbos tarnybos medikų vadovas Alberto Crescenti sakė, jog „yra žuvusiųjų“. Pasak jo, sužeista mažiausiai 550 žmonių, dar apie 30 liko įstrigę sulamdytame pirmajame vagone.

Priemiestinis traukinys per dideliu, maždaug 20 km per valandą greičiu, įvažiavo į stotį ir nelėtėdamas rėžėsi į platformos gale esantį barjerą, sakė pareigūnas. Pasak jo, per incidentą buvo sulamdytas lokomotyvas ir pirmieji vagonai. Vienas vagonas beveik šešis metrus įvažiavo į kitą, pridūrė jis.

Labiausiai apgadintas pirmasis vagonas, kuriame buvo vietos keleiviams su dviračiais. Nelaimės liudininkai televizijos kanalui „TeleNoticias“ pasakojo, kad po smūgio daug žmonių liko sužeisti metalo ir stiklo krūvoje.

Remiantis keleivių pasakojimais, po smūgio viršutinė vagono dalis atsiskyrė nuo grindų, išlakstė langų stiklai. Rytinio piko valandą vagonuose paprastai būna daug tarp suolų eilių stovinčių žmonių, kurie, staiga sustojus traukiniui, krito vienas ant kito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių