Ar prašyti V.Babiliaus neliečiamybės panaikinimo, spręs teismas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius sako, jog sprendimą, ar prašyti Generalinės prokuratūros kreiptis į Seimą dėl liberalcentristo Vinco Babiliaus neliečiamybės panaikinimo, priims teismas.

„Byla yra perduoda teismui, jis pagal savo kompetenciją ir sprendžia dėl kreipimosi neliečiamybės klausimu“, - BNS pirmadienį sakė P.Radvilavičius.

Praėjusią savaitę avariją sukėlusiam ir iš įvykio vietos pasišalinusiam Seimo nariui V.Babiliui pirmadienį buvo surašyti trys administracinės teisės pažeidimų protokolai, o medžiaga perduota teismui.

„11 val. į kelių policiją V.Babilius atvyko rašyti paaiškinimo ir jam buvo surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai dėl padaryto eismo įvykio, dėl pasišalinimo iš eismo įvykio vietos ir dėl vairavimo be techninę apžiūrą liudijančių dokumentų, ir administracinių teisių pažeidimų bylų medžiagos yra perduotos 1-ajam apylinkės teismui sprendimui priimti“, - sakė P.Radvilavičius.

Pasak policijos atstovo, protokolai Seimo nariui surašyti pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 123, 127 ir 130 straipsnius. Pastarasis straipsnis, dėl pasitraukimo iš įvykio vietos, tarp sankcijų numato ir areštą, tad norint teisme nagrinėti administracinę bylą reikėtų gauti Seimo sutikimą V.Babilių patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles užtraukia vairuotojams 3-4 tūkst. litų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Seimas vieną kartą jau yra gavęs generalinio prokuroro prašymą panaikinti V.Babiliaus teisinę neliečiamybę dėl greičio viršijimo, ir tąkart prašymą 2010 metų rugsėjį tenkino. Neliečiamybė parlamentarui buvo panaikinta dėl to, kad magistrale Vilnius - Klaipėda jis lėkė 65 kilometrais per valandą viršydamas leistiną greitį, o už tokį pažeidimą gali būti skirtas administracinis areštas.

Teismas tuomet V.Babiliui už greičio viršijimą skyrė maksimalią - 1,5 tūkst. litų - baudą ir 3 mėnesiams atėmė teisę vairuoti.

Pirmadienį V.Babilius patvirtino, jog lankėsi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje ir davė parodymus, tačiau jų turinį komentuoti atsisakė. „Taip, buvau policijoje, daviau parodymus. Bet daugiau nieko nenoriu komentuoti“, - BNS sakė Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys.
V.Babilius anksčiau pripažino kovo 19-osios vakarą vairavęs automobilį, kuris pateko į avariją Vilniuje, tačiau neigė, kad prie vairo sėdo neblaivus.

Jaunuolis, kurio automobilis buvo apgadintas per avariją, pareiškė, kad eismo įvykį sukėlęs parlamentaras jam atrodė neblaivus ir siūlė 25 tūkst. litų, kad nebūtų kviečiama policija.

Praėjusią savaitę V.Babilius policijai parodymų nedavė, jo advokatei pateikus nedarbingumo pažymėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

motas

motas portretas
Koks sprendimas?----lauk is seimo!

L

L portretas
Sory, bet toks Seimo narys neverta, kad tauta jam mokėtų didelę pensiją iki grabo lentos.

jie

jie portretas
visada issisuka.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių