Apsivertė autobusas su turistais

Egipte netoli Dahabo kurorto Sinajaus pusiasalio pietuose pirmadienį įvyko skaudi autobuso avariją. Per ją žuvo mažiausiai septyni rusų turistai.

Mažiausia 19 žmonių, tarp jų – trys egiptiečiai, buvo sužeisti. Dviejų sužeistųjų būklė kritinė. Visi nukentėję nuvežti į ligoninę. Kaip teigiama, turistai važiavo į ekskursiją į Jeruzalę. Iš viso autobuse buvo 26 žmonės, iš kurių 22 – Rusijos piliečiai.

"Turistinis autobusas į avariją pateko tikriausiai dėl prastų oro sąlygų", – sakė vienas pareigūnas. Tačiau Egipto žiniasklaida praneša, kad dėl avarijos galėjo būti kaltas vairuotojas, kuris viršijo greitį.

Avarija įvyko mažiau nei dvi savaitės po to, kai į pietus nuo Kairo visuomeninio transporto autobusui nukritus į kanalą, žuvo 64 egiptiečiai. Ana avarija buvo didžiausia šalyje per kelis pastaruosius dešimtmečius. Spalio mėnesį per autobuso avariją Egipte žuvo šeši belgų turistai, o dar 26 buvo sužeisti.

Egipte yra pakankamai dažnos avarijos, o šalies keliai laikomi vienais pavojingiausių pasaulyje. Šalyje yra įprasta nepaisyti kelių eismo taisyklių, o automobilių techninė būklė dažnai būna prasta. Per avarijas Egipte kasmet žūsta maždaug 6 tūkst. žmonių, o dar 30 tūkst. patiria sužeidimus.


Šiame straipsnyje: avarijaautobusasEgiptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių