Antradienį Lietuvoje nuskendo trys žmonės

Antradienį Lietuvoje, pirminiais duomenimis, nuskendo trys žmonės. Dviejų kūnai surasti, trečiojo palaikų tebeieškoma.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Vilniaus rajone, Riešės seniūnijoje, Šaltoniškių kaime, iš tvenkinio ištrauktas plūduriavęs nuskendusio 56 metų vyro kūnas.

Dar du žmonės paskendo Telšių ir Klaipėdos rajonuose.

Vakare gautas pranešimas, kad Telšių rajone, Ryškėnų seniūnijoje, Brazdeikių kaime skęsta žmogus. Atvykus gelbėtojams žmogus kūdroje jau buvo nuskendęs. 45 metų vyro kūnas rastas 5 metrų atstumu nuo kranto, apie 2,5 metrų gylyje.

Taip pat vakare Klaipėdos rajono policija gelbėtojams pranešė, kad Vėžaičių seniūnijoje, Kalniškės kaime, Minijos upėje gali būti skenduolis. Atvykus apžiūrėti krantai, meldai, apieškota 450 kvadratinių metrų upės dugno, ten kur nurodė įvykio liudininkai, tačiau skenduolis nerastas. Dėl tamsaus paros meto, paieška nutraukta. Manoma, kad paskendo 25 metų jaunuolis.

Nelaimės vandenyje jau registruojamos ir trečiadienio rytą - Jurbarko rajone esančiame Pelutėlių kaime nuskendo žmogus, praneša Bendrasis pagalbos centras. Pranešimas apie tvenkinyje įvykusią nelaimę gautas 7.54 val.

Į įvykio vietą išsiųsta Tauragės apskrities ugniagesių komanda, informuota greitoji medicinos pagalba bei policija.

Artimiausiomis paromis sinoptikams prognozuojant karštus orus, ugniagesiai gelbėtojai ragina gyventojus būti atsargius vandenyje ir ypač prižiūrėti mažamečius vaikus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas skelbia, kad sausį-rugpjūtį vien šios tarnybos pareigūnai iš vandens ištraukė 121 paskendusių žmonių, iš jų aštuoni buvo vaikai. Manoma, kad paskendusiųjų yra kelis kartus daugiau, nes skenduolius traukia ne tik ugniagesiai, bet ir gelbėtojai, budintys prie vandens telkinių, policijos pareigūnai, patys gyventojai. Savaitgalį Rokiškio rajone paskendo du žmonės, o Jonavos rajone - dvejų metų vaikas.

Daugiausia aukų vanduo šiemet pasiglemžė Kauno apskrityje, Klaipėdos ir Panevėžio apskrityse.

Penkerių metų statistika rodo, kad daugiausia žmonių paskendo 2010 metais. Tada užregistruota 228 žuvusiųjų vandenyje, dešimt iš jų - vaikai.

Artimiausiomis dienomis temperatūra gali viršyti 30 laipsnių karščio.


Šiame straipsnyje: skenduoliainuskendoGelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių